Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redo att dumpa nio spelare för Haaland

FC Barcelona ryktas göra sig redo att sälja nio A-lagsspelare, för att ha råd med Haaland.
Foto: INA FASSBENDER / REUTERS BILDBYRÅN
Erling Haaland går från klarhet till klarhet i Dortmund.
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Antoine Griezmann på väg bort från Barcelona.
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

FC Barcelona har siktet inställt på Erling Braut Haaland, trots klubbens miljardskuld. 

För att finansiera köpet ryktas Barça vara redo att sälja hela nio spelare, enligt den spanska tidningen Diario Sport.

Den norska supertalangen Erling Braut Haaland går från klarhet till klarhet i så väl Bundesliga som Champions League. Och det går inte obemärkt förbi.

20-åringen har kopplats ihop med flertalet engelska klubbar. Independent UK har tidigare berättat om prislappen för Haaland ryktas vara drygt en miljard, vilket nästan bara Premier League-klubbar väntas ha råd med. Nu rapporterar den spanska tidningen Diario Sport att FC Barcelona, som dras med en jätteskuld, gör sig redo att öppna plånboken - på bekostnad av nio nuvarande A-lagsspelare. 

FC Barcelonas skuld uppmäts till drygt elva miljarder svenska kronor, enligt New York Times, men det verkar inte stoppa dem från att planera in rekordvärvningar. 

Enligt Diario Sport rör det sig om spelare som Junior Firpo, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite, Norberto Murara Neto, Samuel Umtiti och Miralem Pjanic. Försäljningen av dessa spelare ska gemensamt ge klubben utrymme att köpa Haaland från Borussia Dortmund. 

Det talas även om försäljning av Matheus Fernandes och Clement Lenglet. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.