Foto: Salvador Sas / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Salvador Sas / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Salvador Sas / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: James Marsh/Bpi/Rex/Shutterstock / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: James Marsh/Bpi/Rex/Shutterstock / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: James Marsh/Bpi/Rex/Shutterstock / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Prosports/Rex/Shutterstock / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Prosports/Rex/Shutterstock / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Prosports/Rex/Shutterstock / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Rashford hjälte – och utskälld av Guidetti

Publicerad

VIGO/STOCKHOLM. En läcker frispark räckte.

Marcus Rashford sänkte Celta Vigo med matchens enda mål och tog lång tid på sig då han byttes ut i slutet.

Då ilsknade John Guidetti till rejält – och skällde ut 19-åringen efter noter.

– Det var inte direkt så att de kom hit och spelade ut oss, säger Guidetti efter matchen.

 

Se målet längst ner i artikeln.

Manchester United har ena benet på Friends arenas gräsmatta.

Premier League-klubben fick med sig en 1-0-seger från Balaídos i den första semifinalen mot Celta Vigo. Zlatan Ibrahimovics ersättare Marcus Rashford blev stor hjälte för Manchester United då han vackert frisparksköt in matchens enda mål i den andra halvleken.

Det var inte så att de kom hit och spelade ut oss, vann med 4–0. Det blev 1–0. Det var en jämn match och en fast situation avgjorde till slut, säger John Guidetti.

– Men om vi hade gjort mål i början (när Daniel Wass fick nicka i fritt läge) hade det blivit en annan match. Då hade vi fått ytor och de hade blivit tvungna att trycka på.

Guidettis ilska mot matchhjälten

I slutet av matchen blev den 19-årige United-stjärnan utbytt och haltade av planen i Vigo. Till John Guidettis stora ilska.

Den svenske anfallaren, som spelade hela matchen för Celta Vigo, tyckte att Rashford tog allt för lång tid på sig och svensken gapade och skrek mot 19-åringen.

Reaktionen från Manchester Uniteds matchhjälte? Han svarade med en iskall gest där han satte pekfingret mot munnen.

Guidetti: "15 minuter kändes som en"

Resultatet stod sig och Manchester United vann matchen med 1-0. Returen spelas på Old Trafford nästa torsdag, den 11 maj.

– Jag tror att det blir en annan match. Det är en stor plan, så vi kommer att få ytor. Jag tror inte att United-fansen blir jättenöjda om de bara backar hem hela matchen på hemmaplan, säger John Guidetti.

– Vi slog Real Madrid på bortaplan, vi kan göra det mot Manchester United också.

 

Av: Alexandra Jonson

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag