Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar mot stjärnan: ”Det är patetiskt”

Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID BLUNSDEN / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Xherdan Shaqiri bojkottade Schweiz senaste landslagssamling. 

Enligt Blick har Liverpool-stjärnan hamnat i konflikt med förbundskaptenen Vladimir Petkovic. 

Xherdan Shaqiri var något av en super-sub för Jürgen Klopp förra säsongen. Men under hösten har han använts desto mer sparsmakat: fem minuters speltid i Premier League står 27-åringen på i skrivande stund.

Det var därför många som höjde på ögonbrynen när Shaqiri lämnade återbud till Schweiz landskamp med Irland och hävdade att han vill ”koncentrera sig på klubblaget”. 

Enligt Blick är det något helt annat som ligger bakom Shaqiris avhopp. Tidningen hävdar att Liverpool-stjärnan hamnat i en konflikt med förbundskaptenen Vladimir Petkovic. Bråket fick sin början 2016 när Shaqiri fick veta att han inte ingick i Petkovic tre man starka uppsättning av lag- och vice lagkaptener. 

Shaqiri bojkottar landslaget

Shaqiri känner sig inte lika uppskattad av Petkovic som kände sig under föregångaren Ottmar Hitzfeld, hävdar Blick.

Men Shaqiri verkar inte ha mycket förståelse att hämta i hemlandet. Före detta landslagsspelaren Kubilay Türkyilmaz har skrivit en svavelosande krönika där han riktar sig direkt till Shaqiri.

”Shaq's vägran är patetisk”, skriver Türkyilmaz.

”Det är dagisfasoner, det här med Shaqiri och kaptensbindeln. I linje med tanken: om jag inte får det jag vill ha, då börjar jag bråka. Alla spelare som får spela i landslagströjan borde känna sig som en kapten. För han får representera sitt land.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.