Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar mot Mourinho: ”Kunde inte göra nåt”

Christophe Galtier är inte nöjd med José Mourinho.
Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN
José Mourinho.
Foto: PA VIDEO / AP TT NYHETSBYRÅN

Lilles tränare Christophe Galtier rasar mot José Mourinho.

Portugisen har tagit två av hans assisterande tränare med sig till Tottenham.

– Det är väldigt stilfullt att agera så, säger Galtier ironiskt enligt Goal.

Mauricio Pochettino och hela hans tränarstab fick lämna Tottenham och när José Mourinho blev klar som ny tränare hämtade han in två personer från Ligue 1-laget Lilles tränarstab. João Sacramento blir Mourinhos assisterande tränare och Nuno Santos blir målvaktstränare.

Lilles tränare Christophe Galtier är inte glad över att ha fått sin tränarstab plundrad. Han beskyller inte sina tidigare kolleger för att de lämnat men är besviken på Mourinhos uppträdande.

– Alla har sitt sätt att göra saker. Det är ändå väldigt elegant, väldigt stilfullt att agera så, säger Galtier ironiskt.

”Lever inte i krambjörnsvärlden”

Lille-tränaren säger att det inte fanns något att göra när Mourinho ville ha tränarna.

– Jag blev arg, tajmingen var inte bra och det finns sätt att göra saker på. Men oavsett så är det som spelar roll ändå att jag håller med om vår presidents beslut. Vi kunde inte göra något för att få de två personerna att stanna i det här projektet. Vi lever inte i krambjörnsvärlden, säger Galtier.

Tränaren hade ingen aning om Mourinhos planer när klubbpresidenten Gerard López ringde och berättade att han hade släppt i väg två av lagets ledare till Tottenham.

– Han förklarade det för mig och jag förstod. Jag hade gjort samma sak om personal hade velat gå till ett annat projekt. Det kräver så mycket engagemang så att om ditt huvud är någon annanstans till tio procent är du dömd att misslyckas.

Dementerar uppgifter om sportchefen

Det har också förekommit uppgifter om att Lilles sportchef Luis Campos kommer ta klivet över till Tottenham. Dessa uppgifter dementerar dock Galtier kraftfullt.

– Luis är 200 procent investerad i det här projektet och jag har inte sett en tusendel av önskan att titta åt något annat håll. Vi står varandra nära och tittar framåt, säger Galtier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.