Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rasar mot barnmorskan: "Idag vart jag så kränkt"

Sanna Dahlström tillsammans med sambon John Guidetti. Foto: MELI PETERSSON ELLAFI
Sanna Dahlström. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES

John Guidetti och Sanna Dahlström väntar sitt andra barn.

Nu rasar Dahlström – efter barnmorskans ord under ultraljudstestet.

"Jag som inte brukar ta åt mig av vad andra säger gjorde det. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta", skriver hon på Instagram. 

Förra hösten blev landslagsstjärnan John Guidetti pappa för första gången.

Och i slutet av augusti meddelade sambon Sanna Dahlström i sin podcast "Livet på läktaren", som hon har tillsammans med Maja Nilsson, att paret väntar sitt andra barn.

– Vi gjorde ultraljud i dag. Det är en kille, sa Dahlström i podden.

– Sluta. Nej. Jag är i chock nu, svarade Nilsson. 

– Det är sant. Jag såg snoppen direkt. Och vi har båda två varit så inställda på att det skulle vara en tjej så vi har till och med kallat henne “Lillis”. 

Ilskan – efter barnmorskans ord

Nu har paret, som bor i spanska Vigo, varit på ett andra ultraljudstest.

Men återbesöket hos barnmorskan blev inte alls lika positivt som det första. Under fredagskvällen lade Sanna Dahlström upp ultraljudsbilden på Instagram, där hon i bildtexten förklarade varför återbesöket fick en bitter eftersmak.

"Var inte alls lika glad efteråt som jag förväntade mig att vara. Idag vart jag så kränkt, som jag aldrig trodde jag kunde bli. Jag som inte brukar ta åt mig av vad andra säger, gjorde det. Vår BM frågade mig och John om jag äter mycket", skriver hon.

https://www.instagram.com/p/BaefwkOBK8L/?taken-by=sannadahlstrom_

"Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta"

Dahlström fortsätter:

"Nej svarade vi, lite mer än vanligt kanske.. Han skrattade lite lätt och sa, hos mig får du bara gå upp 12 kg, alltså 4 kg till. Så du måste följa en diet. Det första jag sa till John på svenska var: det kommer inte hända medan jag log lite så där obekvämt som man kan göra ibland när man känner sig dum. Och efter att ha sagt att jag inte ska äta några som helst kolhydrater den sista tiden av graviditeten, sa han att jag skulle tacka han senare".

Sanna Dahlström hoppas med sitt inlägg belysa hur vikthetsen också kan uppenbara sig under kvinnors graviditet.

"Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nej jag söker inte medkänsla. Utan vill bara ta tillfälle i akt att faktiskt förmedla att i dagens samhälle så är vikthetsen så stor, att den till och med påverkar oss gravida. Och vi som kan påverka det genom att förmedla det, borde göra det", skriver Dahlström.