Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rami Kaib jagas av Tunisiens landslag

Den tidigare Elfsborgs-spelaren Rami Kaib kan representera tre landslag.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Rami Kaib, 23, kan representera tre landslag. 

Nu vill Tunisien knyta till sig spelaren och parterna har redan varit i kontakt, erfar SportExpressen.

– De har varit på mig rätt mycket sedan flytten till Heerenveen, säger han.

Det var i mitten av januari som Elfsborg sålde Rami Kaib, 23, till den holländska klubben Heerenveen. Ytterbacken skrev på för 3,5 år och Elfsborg fick omkring fem miljoner kronor för affären. Sedan flytten till Holland har Kaib spelat totalt tolv matcher för Heerenveen i Eredivisie och cupen där han lyckats göra två assist och ett mål.

Kaib har fyra U19-landskamper för Sverige men har möjligheten att representera tre landslag. Förutom Sverige kan ytterbacken spela för både Tunisien och Libanon då Ramis pappa har tunisisk härkomst och mamma libanesisk.

Kan välja mellan tre landslag

SportExpressen kan nu berätta att framfarten i Heerenveen har lockat till sig intresse från det tunisiska fotbollförbundet. Enligt SportExpressens källor har det tunisiska landslaget varit i kontakt med Rami Kaib och de vill knyta honom till sitt A-landslag.

– De har haft kontakt med mig till och från 2018. Tunisien har legat på mig ännu mer i år och deras tanke är framför allt att jag ska spela i A-landslaget. De har varit på mig rätt mycket sedan flytten till Heerenveen och jag fick nyligen en inbjudan till deras läger i mars, säger Rami Kaib till SportExpressen.

Vill Tunisien ha med dig till det kommande VM-kvalet?

– Det är väl Tunisiens tanke om jag presterar.

Vad känner du själv? Vill du spela för Tunisien?

– Det lockar lite mer att spela i deras A-landslag men sedan beror det på, jag får ta en diskussion med familjen och alla tycker det är okej, då hade jag inte haft problem med det faktiskt. Man tänker lite extra men jag har velat spela för Sverige sedan jag var liten. Jag var med på Bosön-läger och gjort matcher för U19, så det har varit en dröm, men sedan kanske man får kolla sig själv i spegeln och inse att man inte är där riktigt. Då kanske jag kan ta något annat eftersom att jag har möjligheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.