Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / TtFoto: Guillaume Horcajuelo / Epa / Tt
 Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / Tt

Raiola: "De måste ha tröttnat på Zlatan..."

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic blev utan priset på Idrottsgalan i måndags.

Beslutet förbryllar Paris Saint-Germain-svenskens frispråkige agent, Mino Raiola.

– De kanske är trötta på att han vinner alla priser. Det kan inte finnas något annat skäl, säger Raiola.

I måndags skulle Sveriges allra mest framstående idrottare belönas i Globen.

Zlatan Ibrahimovic var nominerad i två kategorier på Idrottsgalan: Årets manlige idrottare och Jerringpriset.

Zlatan gick lottlös i båda fallen, trots ett år där han vunnit ligan med Paris Saint-Germain och skjutit Sverige till EM 2016 i playoffmötena med Danmark.

Jerringpriset, som gick till Sarah Sjöström, röstades fram av svenska folket. Men i kategorin Årets manlige idrottare, som gick till skidåkaren Johan Olsson, var det Svenska idrottsakademin som fällde avgörandet.

Blev kritiserat av Olof Lundh och

Och deras beslut väckte gott om starka känslor bland Medie-Sveriges fotbollsfrälsta.

 

 

 

 

 

 

Zlatans agent Mino Raiola brukar ha åsikter när hans stjärnklient går tomhänt från galor. Bland annat har han avfärdat att Zlatan aldrig vunnit Ballon d'Or som ett resultat av Fifas korruption.

"Han satte Sverige på kartan"

Men när SportExpressen ringer upp och meddelar hur det gick på Idrottsgalan, håller han sig hyfsat lugn.

– De kanske är trötta på att han vinner alla priser. Det kan inte finnas något annat skäl. Ni borde fråga Akademien. De kanske tänkte: "Nu tar vi någon annan". Det är ett konstigt beslut, men det är som det är, säger Raiola.

Hur skulle du ranka 2015 jämte Zlatans andra år i karriären?

– Zlatan blir bättre för varje år. Jag har aldrig sett honom bli sämre. Det händer alltid något med Zlatan. Han är ett större varumärke än Volvo. Han representerar Sverige på ett sätt som ingen annan nånsin gjort. Han satte Sverige på kartan. Han är den bästa ambassadören som Sverige har. Plus att han är en fantastisk idrottare.

"Vi gillar det inte, så klart"

– Det är inte viktigt för oss att få priser längre. Det är kul att få dem, en uppskattning för det man åstadkommit. Men om vi inte fick dem… Vi gillar det inte så klart, men vi kommer inte att ligga sömnlösa.

Vad säger du om argumentet som vissa för fram, att fotboll är en så mycket större sport än skidåkning och därför borde väga tyngre?

– Det är inget bra argument. Skidåkning kan vara lika svårt som fotboll, även om sporten inte är lika stor. Jag respekterar idrottarna som fick priserna, och jag vet att Zlatan också respekterar dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag