Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddar Barcelona efter utvisningen

Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelona var illa ute mot bottenlaget Valladolid. 

Då klev Ousmane Dembélé fram. 

23-åringen satte matchens enda mål i den 90:e matchminuten och gav ”Barça” tre hyperviktiga poäng i jakten på ännu en ligatitel. 

Barcelona hade stor kontoroll under stora delar av matchen. Antoine Griezmann sprang, Lionel Messi sprang men 0-0 stod sig. Samtidigt kontrade Valladolid ett par gånger och var inte alls ofarliga men första halvleken slutade mållöst. 

I den andra halvleken skruvade Barcelona upp tempot och hade flera heta målchanser men bortalaget stod emot och såg ut att klara 0-0 på Camp Nou. 

Tajt i toppen av La Liga

Fram till den 90:e matchminuten. 

För då klev Ousmane Dembélé fram. Den 23-årige fransmannen mötte ett inlägg i bortre och satte 1-0. Valladolid, som spelade med tio man sista kvarten, hann aldrig få till någon chans och matchen slutade 1-0. 

Seger innebar att Barça (65) knappar in ytterligare på serieledare Atlético Madrid (66). Det skiljer endast en poäng mellan lagen. Dessutom skuggar Real Madrid tätt bakom (63). Nästa helg är det dags för ”El Clásico. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.