Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Protesten: Vägrade att hylla Maradona

Diego Maradona blev 60 år.
Foto: AGUSTIN MARCARIAN / REUTERS BILDBYRÅN

Världen har hyllat Maradona efter dödsbeskedet. 

Men den spanska spelaren Paula Dapena vägrade att delta i en tyst minut för fotbollslegendaren. 

– Han var en våldtäktsman, pedofil och missbrukare, säger Dapena enligt spanska As. 

Det var under förra veckan som Diego Armando Maradona dog i hjärtattack – 60 år gammal. 

Efter dödsfallet har fotbollslegendaren hyllats av en hel värld, däribland storspelare som Zlatan Ibrahimovic och landsmannen Lionel Messi. 

– Jag är väldigt ledsen. För mig är Maradona mer än fotboll. Det har blivit en religion för många och jag hade äran att lära känna honom och prata med honom, säger ”Ibra” enligt Daily Mail.  

Men det finns också de spelare som inte är intresserade av att hylla Maradona. Under helgen spelades en match i den spanska tredjedivisionen mellan Deportivo Abanca –Viajes Interracias FF. 

Gesten mot Maradona

Matchen inleddes med en tyst minut – men alla spelare valde inte att hedra argentinaren inför matchen. Spelaren Paula Dapena, 24, satte sig i stället på knä med ryggen vänd – medan övriga spelare i matchen valde att hylla Maradona. 

Efter matchen har hon förklarat gesten som har fått en hel värld att reagera. 

– När jag fick reda på att det skulle vara en hyllning till hans minne, så vägrade jag att delta i den tysta minuten för att han var en våldtäktsman, pedofil och missbrukare, säger Dapena enligt spanska tidningen As. 

Missbrukade narkotika

– Det var inte en minuts tystnad för offren, så därför ville jag inte delta i en tyst minut för gärningsmannen när det inte sker för offren, fortsätter hon. 

Det är allmänt känt att Maradona missbrukade narkotika under sitt liv, men till skillnad från Dapena har världen fokuserat på att hylla fotbollspelaren Maradona, i stället för att fokusera på hans mörka år och gärningar. 

– Han är en symbol för vad han har gjort på fotbollsplanen. Jag dömer alltid honom baserat på vad han gjorde med fotbollen. Vad han gjorde utanför är, i mitt tycke, hans problem och inte vårt, säger Ibrahimovic.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.