Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Presidentens ursäkt – efter den ”skandalösa blundern”

Förvirring i Albaniens landslagFoto: C More
Frankrikes president Emmanuel MacronFoto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Det franska fotbollsförbundet stod för en allvarlig miss i går när Andorras nationalsång spelades inför matchen mot Albanien. 

En miss presidenten Emmanuel Macron nu bett om ursäkt för. 

”Macron har bett mig ödmjukast om ursäkt för den skandalösa blundern igår”, skriver Albaniens premiärminister Edi Rama på Twitter

En olycka kommer sällan ensam, det visade det franska fotbollsförbundet under lördagskvällen. Inför landskampen mellan Frankrike och Albanien på Stade de France så spelade de Andorras nationalhymn i stället för Albaniens. 

När speakern sedan skulle be om ursäkt så gjorde han det till Armenien. 

De albanska spelarna blev tydligt upprörda och vägrade spela innan rätt nationalsång spelades. 

Macrons ursäkt - efter nationalsångsmissen

Till slut lyckades arrangören hitta rätt, Albaniens nationalsång spelades och matchen kom i gång. Den vann Frankrike lätt med 4-1. 

Men fadäsen inför matchen lämnades inte därhän. Albaniens premiärminister Edi Rama skriver på Twitter att Frankrikes president Emmanuel Macron hörde av sig för att be om ursäkt å Frankrikes vägnar. 

”Den franska presidenten ansåg att den missen var ett oacceptabelt misstag och förstod att våra spelare reagerade som de gjorde”, skriver han enligt CNews

https://twitter.com/ediramaal/status/1170678384533417984?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1170678384533417984&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnews.fr%2Fsport%2F2019-09-08%2Fmauvais-hymne-lors-de-france-albanie-emmanuel-macron-sest-excuse-pour-lerreur

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.