Zlatan Ibrahimovic skadade sig den 20 april. Foto: PETER POWELL / EPA / TTZlatan Ibrahimovic skadade sig den 20 april. Foto: PETER POWELL / EPA / TT
Zlatan Ibrahimovic skadade sig den 20 april. Foto: PETER POWELL / EPA / TT
Nu har svensken genomgått en lyckad knäoperation, enligt agenten Mino Raiola. Foto: MATT MCNULTYNu har svensken genomgått en lyckad knäoperation, enligt agenten Mino Raiola. Foto: MATT MCNULTY
Nu har svensken genomgått en lyckad knäoperation, enligt agenten Mino Raiola. Foto: MATT MCNULTY
"Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att komma tillbaka", påstår agenten. Foto: Insidefoto / INSIDEFOTO BILDBYRÅN"Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att komma tillbaka", påstår agenten. Foto: Insidefoto / INSIDEFOTO BILDBYRÅN
"Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att komma tillbaka", påstår agenten. Foto: Insidefoto / INSIDEFOTO BILDBYRÅN
Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: Andrew Yates / REUTERS BILDBYRÅNFoto: Andrew Yates / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: Andrew Yates / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatans knäoperation lyckad, enligt Raiola

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics knäoperation var framgångsrik.

Det hävdar agenten Mino Raiola.

"Han kommer att komma tillbaka OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR", skriver Raiola i ett uttalande.

Zlatan Ibrahimovic skadade sig illa i en Europa League-match mot Anderlecht den 20 april.

Svensken landade illa efter en luftduell och skadade korsbandet i ena knäet, vilket innebar slutet på hans säsong med Manchester United.

Men det innebär inte att karriären är över, enligt 35-åringens agent Mino Raiola.

Raiola har släppt ett uttalande som citeras av bland andra Sky Sports och Daily Mail.

Enligt agenten har svensken nu opererats i Pittsburgh, och ingreppet var en framgång.

"Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att komma tillbaka OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR", markerar Raiola med versaler.

Har inlett rehabilitering

"Operationen genomfördes av Freddie Fu och Volker Musahl på Universitetssjukhuset i Pittsburgh. Zlatan har inlett rehabilitering på sjukhuset och kommer att bevakas av Dr Fu och Dr Musahl tills han är återställd", fortsätter agenten.

"Varken Zlatan eller det medicinska teamet är tillgängliga för intervjuer för tillfället. Fler uppdateringar kommer att följa."

Rehabiliteringstiden för en korsbandsskada är vanligtvis minst åtta-nio månader.

Det skulle innebära att supersvensken kan göra comeback på fotbollsplanen tidigast runt nyår.

"Att ge upp är inget alternativ"

Zlatan har kommenterat sin situation en gång sedan den ödesdigra Europa League-matchen. Det skedde på Instagram den 23 april.

"En sak är säker, det är jag som bestämmer när jag ska sluta, ingen annan. Att ge upp är inget alternativ. Vi ses snart", skrev anfallaren då.

Ibrahimovics kontrakt med Manchester United går ut i sommar. Han har gjort 28 mål på 46 matcher under säsongen.

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag