Foto: Eamonn And James Clarke / EAMONN AND JAMES CLARKE/PA IMAGE EMPICS ENT / INT.Foto: Eamonn And James Clarke / EAMONN AND JAMES CLARKE/PA IMAGE EMPICS ENT / INT.
 Foto: Eamonn And James Clarke / EAMONN AND JAMES CLARKE/PA IMAGE EMPICS ENT / INT.
Foto: SIMON STACPOOLEFoto: SIMON STACPOOLE
 Foto: SIMON STACPOOLE
Foto: MATT MCNULTYFoto: MATT MCNULTY
 Foto: MATT MCNULTY

Zlatans knä kan bli forskningsprojekt

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics knäoperation var inte bara framgångsrik - han imponerade även på läkarna.

Enligt Zlatans agent Mino Raiola vill experterna på Universitetssjukhuset i Pittsburgh forska på Zlatan.

– Efter Zlatans karriär så kommer vi åka tillbaka och öppna upp honom igen för att forska på hans ligament, säger Raiola.

Samtidigt har första bilden på Zlatans opererade knä dykt upp - på ett något oväntat ställe.

Kort efter att Zlatan Ibrahimovic skadat sig svårt i samband med Manchester Uniteds match mot Anderlecht så kom den italienska journalisten Gianluca DiMarzio med uppgifter om att Zlatan skulle opererad av en av världens främsta idrottsläkare, Freddie H. Fu.

Under natten mot tisdagen meddelade Zlatans agent Mino Raiola att den svenska anfallsstjärnans operation var lyckad.

"Operationen genomfördes av Freddie Fu och Volker Musahl på Universitetssjukhuset i Pittsburgh. Zlatan har inlett rehabilitering på sjukhuset och kommer att bevakas av Dr Fu och Dr Musahl tills han är återställd".

Raiola avslöjar: ska forska på Zlatans knä

Nu avslöjar Raiola är läkarna Dr Fu och Dr Musahl är förundrade över Zlatan.

– Hans knä är så starkt att läkarna sa att de aldrig hade sett något liknande, säger han och fortsätter:

– Han har ett knä som det nästan är omöjligt för en fotbollsspelare med en 20 år lång karriär att ha. Det var helt rent, det fanns inga skador i det.

 

LÄS MER: Nya siffror avslöjar: Så snuskigt rik är Zlatan

 

Raiola berättar att Dr Fu, som är en av världens främsta experter på just knäskador, i framtiden vill forska på Zlatans knä.

– Zlatan är så stark att läkaren vill ha tillbaka honom efter hans karriär för att forska på honom. De jobbar på världens bästa forskningsinstitut för knän och ligament. De forskar mycket på ämnet och det är därför de är bättre än alla andra. Och läkarna vill ha tillbaka Zlatan för att forska på honom. Så efter Zlatans karriär så kommer vi åka tillbaka och öppna upp honom igen för att forska på hans ligament.

"Vi önskar dig all lycka till nu..."

Men just nu är Zlatan Ibrahimovic kvar i Pittsburgh.

Under fredagen publicerade restaurang Senti en bild på kökschefen Antonio tillsammans med Zlatan, som då för första gången visade upp sitt opererade knä.

"Tack till Zlatan för att du tittade förbi. Vi önskar dig all lycka till i din rehabilitering", skriver den italienska restaurangen på sitt Instagram-konto.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag