Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans knä kan bli forskningsprojekt

Foto: Eamonn And James Clarke / EAMONN AND JAMES CLARKE/PA IMAGE EMPICS ENT / INT.
Foto: SIMON STACPOOLE
Foto: MATT MCNULTY

Zlatan Ibrahimovics knäoperation var inte bara framgångsrik - han imponerade även på läkarna.

Enligt Zlatans agent Mino Raiola vill experterna på Universitetssjukhuset i Pittsburgh forska på Zlatan.

– Efter Zlatans karriär så kommer vi åka tillbaka och öppna upp honom igen för att forska på hans ligament, säger Raiola.

Samtidigt har första bilden på Zlatans opererade knä dykt upp - på ett något oväntat ställe.

Kort efter att Zlatan Ibrahimovic skadat sig svårt i samband med Manchester Uniteds match mot Anderlecht så kom den italienska journalisten Gianluca DiMarzio med uppgifter om att Zlatan skulle opererad av en av världens främsta idrottsläkare, Freddie H. Fu.

Under natten mot tisdagen meddelade Zlatans agent Mino Raiola att den svenska anfallsstjärnans operation var lyckad.

"Operationen genomfördes av Freddie Fu och Volker Musahl på Universitetssjukhuset i Pittsburgh. Zlatan har inlett rehabilitering på sjukhuset och kommer att bevakas av Dr Fu och Dr Musahl tills han är återställd".

Raiola avslöjar: ska forska på Zlatans knä

Nu avslöjar Raiola är läkarna Dr Fu och Dr Musahl är förundrade över Zlatan.

– Hans knä är så starkt att läkarna sa att de aldrig hade sett något liknande, säger han och fortsätter:

– Han har ett knä som det nästan är omöjligt för en fotbollsspelare med en 20 år lång karriär att ha. Det var helt rent, det fanns inga skador i det.


LÄS MER: Nya siffror avslöjar: Så snuskigt rik är Zlatan


Raiola berättar att Dr Fu, som är en av världens främsta experter på just knäskador, i framtiden vill forska på Zlatans knä.

– Zlatan är så stark att läkaren vill ha tillbaka honom efter hans karriär för att forska på honom. De jobbar på världens bästa forskningsinstitut för knän och ligament. De forskar mycket på ämnet och det är därför de är bättre än alla andra. Och läkarna vill ha tillbaka Zlatan för att forska på honom. Så efter Zlatans karriär så kommer vi åka tillbaka och öppna upp honom igen för att forska på hans ligament.

"Vi önskar dig all lycka till nu..."

Men just nu är Zlatan Ibrahimovic kvar i Pittsburgh.

Under fredagen publicerade restaurang Senti en bild på kökschefen Antonio tillsammans med Zlatan, som då för första gången visade upp sitt opererade knä.

"Tack till Zlatan för att du tittade förbi. Vi önskar dig all lycka till i din rehabilitering", skriver den italienska restaurangen på sitt Instagram-konto.