Foto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Mcnulty/Jmp/Rex/Shutterstock / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PRFoto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR
 Foto: Kieran Mcmanus / KIERAN MCMANUS / BACKPAGE IMAGES DPPI AGENCE DE PR

Zlatan stannar i Manchester United

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic stannar i Manchester United.

Enligt SportExpressens uppgifter väntas den svenske anfallaren skriva på för minst ett år till i den engelska storklubben.

Zlatans främsta mål är att vinna Premier League - och då bli en av få spelare som vunnit ligatiteln i fyra av de största ligorna Spanien, Italien, Frankrike och England.

- Vi får se vad som händer, har Zlatan tidigare sagt till brittiska medier angående sin framtid.

Det var för några veckor sedan som amerikanska Sports llustrated avslöjade att Los Angeles Galaxy förberett ett monsterbud till Zlatan Ibrahimovic. Ett kontraktsförslag som skulle göra svensken till den överlägset bäst betalde spelaren i amerikanska MLS - någonsin.

Tidningen hade källor som sa att klubben hade goda förhoppningar om att locka till sig Zlatan i sommar.

35-åringens agent Mino Raiola sades då också ha varit i Los Angeles för att lyssna till klubbens förslag.

Några dagar senare skrev spanska tidningen Marca att "allt tyder på att Zlatans framtid ligger hos Los Angeles Galaxy."

 

LÄS MER: Här är Zlatans sista krav på Manchester United, enligt The Sun

Vill ha garantier på Uniteds satsning

Samtidigt har rykten från Italien kopplat ihop svensken med italienska storklubben Napoli.

Men enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen talar allt för att Zlatan Ibrahimovic, 35, stannar i Manchester United i minst ytterligare ett år.

Svenskens främsta mål ska inte vara Champions League-titeln utan i stället att ta hem Premier League. Det skulle föra in svensken i en unik skara av spelare som vunnit ligatiteln i fyra av de största ligorna, La Liga, Serie A, Ligue 1 och Premier League.

 

LÄS MER: Zlatan om Mourinho: "Han manipulerar dig"

 

Dessutom har Zlatan också vunnit ligatiteln i Holland med Ajax.

Det som svensken vill ha nu är garantier från Manchester United att man gör en rejäl satsning mot ligatiteln nästa år och att svensken ännu inte har skrivit under klausulen ska vara en del i att sätta press på klubben.

Dessutom är svenskens önskan - ej något krav - att det blir ett kontrakt som sträcker sig i ytterligare två år. Det skulle ge både honom och United ännu mer tid att vinna Premier League-titeln och även bygga vidare mot framgångar i Champions League.

Men Zlatan ska vara inställd på att fortsätta i United i minst ett år till.

 

DANIEL KRISTOFFERSSON: Det blir ett rävspel nu – nyheten kommer dröja

Zlatans egna ord: "Jag är nöjd här"

Svensken har varit fåordig när det kommer till snacket om framtiden.

- Jag är nöjd här, men man vet aldrig vad som händer. Vi får vänta och se vad som händer, sa Zlatan tidigare i veckan om sin framtid enligt Manchester Evening News.

I veckan syntes också svenskens agent Mina Raiola i Manchester.

Zlatan Ibrahimovics första år i Premier League har varit en stor succé och han är just nu femma i Premier Leagues skytteliga med 15 mål. Fyra poäng från skytteligaledaren Harry Kane. Zlatan var också med och tog laget vidare till kvartsfinal i Europa League då han klackade fram Juan Mata till segermålet mot FC Rostov i torsdags.

SportExpressen har förgäves sökt Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag