Foto: Michael Steele / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEFoto: Michael Steele / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
 Foto: Michael Steele / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Stu Forster / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEFoto: Stu Forster / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
 Foto: Stu Forster / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Andrew Harnik / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Andrew Harnik / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Andrew Harnik / AP TT NYHETSBYRÅN

"Zlatan och Trump är exakt likadana"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och Donald Trump delar mer än ett personlighetsdrag med varandra.

Det menar den internationella fotbollssajten Goal, som utmanar sina läsare att lista ut vem som har sagt vad – Zlatan eller Trump.

"De är likadana", skriver Goal.

Zlatan Ibrahimovic har än så länge inte yppat ett ord om vem han stod bakom i det amerikanska presidentvalet: Donald Trump eller Hillary Clinton. Men det är den tidigare som han har jämförts med. Bland annat av Chris Cillizza, en ansedd politisk kolumnist på Washington Post.

"De har båda en massa hår och en tendens att prata om sig själva i tredje person", skrev Cillizza på Twitter i november.

"Zlatan är som Trump"

Och nu har Zlatan återigen jämförts med den kontroversielle amerikanen, som just nu gör sig redo att tillträda som president efter avgående Barack Obama. Den här gången är det fotbollssajten Goal som drar paralleller mellan Zlatan och Trump. Deras skribent har gått så långt som att skapa en frågesport på temat: Vem sa det – Trump eller Zlatan?

"Zlatan Ibrahimovic. Donald Trump. Den ene har en ostoppbar vana att prata om sig själv och skicka svidande påhopp mot alla journalister som vågar ifrågasätta honom, och den andre... ja, han är likadan", skriver Goal.

 

 

LÄS MER: Zlatan vann i rätten - Ulf Karlsson döms

 

"De älskar båda livets goda"

Även kärleken till pengar förenar de båda, menar sajten.

"Båda två är öppna med att de älskar livets goda, de åker i privatplan och exklusiva lyxbilar, och bor i herrgårdar som passar deras smak för stunden", skriver Goal.

"Men de är mest lika i antalet minnesvärda citat som de har bjudit journalisterna på."

Gör frågesporten här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag