Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Zlatan: "Har aldrig hört att det ska vara töntigt"

Publicerad

Den 17 augusti släpps det nya mobilspelet Zlatan Legends. 

Ett spel som har gett Zlatan ytterligare miljoner till en redan fet plånbok.

Nu slår Zlatan också hål på myten om att tv-spel är för "töntar".

–  Jag har faktiskt aldrig hört att spel skulle vara töntigt, säger han till seriemagasinet Robot. 

Zlatan har börjat förbereda sig för livet efter fotbollskarriären, och har sedan ett år tillbaka investerat i den svenska spelstudion Isbit Games - och tidigare i veckan släpptes en första trailer till det nya spelet Zlatan Legends där användaren får spela Zlatan i en superhjälteroll. 

För seriemagasinet Robot berättar nu Zlatan att han spenderat mer tid bakom spelkontrollen och den virtuella världen än på gräsplanen i den verkliga världen.

– Som fotbollsspelare har man mycket tid mellan matcherna och då spelar jag tv-spel. Jag har alltid spelat. Det började med de gamla datorerna Amiga och Commodore-64, sedan NES och Playstation, och så alla konsoler som har kommit efter det. Spelen som släpps i dag är ju otroligt snygga och bra. "Ni skulle ha varit med förr", brukar jag säga till mina barn.

"När jag utmanar dem blir de tysta"

I juli 2001 flyttade Zlatan Ibrahimovic för första gången utomlands, då han gick till Ajax - där karriären också kom att ta rejäl fart. I Nederländerna var han dock helt själv till en början, något som medförde att han kom att spela en stor dos tv-spel. 

– Jag hade bara en säng, en tv och en Playstation. Då spelade jag massor av fotbollsspelet Pro Evolution Soccer. Och så spelade jag actionspel. Jag hade byggt upp ett LAN där hemma, så att jag och mina polare skulle kunna spela mot varandra. Ibland spelade jag hela nätterna, så att jag var dödstrött på träningen dagen efter. Många säger att man blir korkad av att spela. För mig är det tvärtom. Spelen har lärt mig att fokusera.

Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS BILDBYRÅN

Och Zlatan är inte själv bland fotbollsproffsen att spela mycket tv-spel. 

– Inför matcherna har alla med sig sin spelmaskin till hotellet. Vissa har till och med en tv med sig. Och alla gillar att tävla. När folk ser mig brukar de inte tro att jag är bra, de skryter om att de är grymma. När jag utmanar dem så blir de tysta sedan brukar de inte vara så sugna på att jag ska tävla mot dem igen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag