Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan: "Mina barn ville se mig i England"

Zlatan sköt ligacuptiteln till Manchester United med två mål.
Foto: Shaun Brooks/Rex/Shutterstock / SHAUN BROOKS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Foto: Ppauk/Rex/Shutterstock / PPAUK/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Zlatans söner Vincent och Maximilian och sambo Helena Seger.
Foto: Splashnews / SPLASHNEWS SPLASH NEWS

LONDON. Tvåmålsskytt och hjälte igen.

Zlatan Ibrahimovic vann sin 32:a titel i karriären när han sänkte Southampton i Ligacupfinalen på Wembley.

Efter matchen berättade han vem som först ville ha honom till England.

- Mina barn ville se mig spela i England. De tog sig in i mitt huvud, säger han.

Matchfakta, ligacupen, final:

Manchester U–Southampton 3–2 (2–1)
1–0 Zlatan Ibrahimovic (19), 2–0 Jesse Lingard (38), 2–1 Manolo Gabbiadini (45), 2–2 Manolo Gabbiadini (48), 3–2 Zlatan Ibrahimovic (87).
Publik: 85 264.
Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Manchester U.

Bara tre minuter återstod av matchen när Ibrahimovic dök upp i Southamptons straffområde och nickade in avgörande 3-2.

I matchens första halvlek hade han skjutit 1-0 på frispark. Jesse Lingard ökade på innan Southampton kom ikapp och kvitterade till 2-2.

- Jag gör fortfarande vad jag har gjort i alla år. En del vill inte acceptera eller medge det för att jag inte har gjort det hemma hos dem. Jag kommer hem till dem och gör exakt samma sak, säger Ibrahimovic efter matchen.

Du är 35 men spelar som 25.

- Jag känner mig fräsch och bra. Som ett djur.

Är det här ditt mest stimulerande avsnitt i karriären?

- Det är speciellt. Men jag var inte orolig över åldern. Jag vet vad jag kan göra. Det är speciellt för att jag här i England. Under alla år kom jag inte hit och visade upp mig. Till slut kom jag, när alla trodde att det var omöjligt för mig att göra avtryck.

- Men det viktiga är inte vad andra tror, det är vad jag tror. Vad jag förutspådde – exakt det som hände.

José Mourinho vill att era supportrar ska campa utanför ditt hus för att du ska stanna. Kommer du stanna?

- I varje karriär har man ögonblick. Varför jag inte kom till England? Det var inte rätt ögonblick. Jag kom när det var rätt ögonblick. England, Mourinho. Och mina två barn. De ville se mig spela i England.

"Mina barn började ta sig in i huvudet"

Så de pratade med dig om det?

- Ja. Jag hade ställt in mig på en annan plats. Men det var innan. Sedan ringde José. Vi har ett speciellt förhållande. Jag bara bad honom om ett nummer jag skulle ringa.

Frågade du dina barn?

- Nej, i mitt huvud var jag på väg någon annanstans. Men mina barn började ta sig in i huvudet. Och sedan ringde José. Nu är jag här.

Hur mycket avgör dina barn nästa flytt?

- De är nog nöjda med vad jag gör. Men den här gången bestämmer jag. Men vi får se vad som händer. Det handlar om ögonblicket. Var är jag och var vi är om tre månader. Enligt många kunde jag inte göra vad jag gör nu.

Du refererar mycket till vad som har sagts historiskt. Men nu säger alla att du är fantastisk.

- Vad ska de säga? Har de något annat att säga?

Är Champions League avgörande?

- Nej, jag kom hit utan Champions League. Så jag behöver inte det. Någon har hittat på det. Det har ingenting med det att göra.

- Jag är aldrig nöjd. Jag är hungrig efter mer. Det här är min 32:a titel. Jag har varit i fem länder och världens bästa klubbar. Jag upprepar det här varje år.

Zlatan fortsätter:

- Jag ska sluta på topp. Jag kommer inte att spela en enda match när jag inte känner mig på topp. Jag kommer inte att spela på mitt namn för att jag kan. Jag spelar så länge jag kan leverera resultat.

"Ett lejon föds som ett lejon"

- Jag försöker bara vara mig själv. Jag kommer med ett paket, min erfarenhet från mina tidigare klubbar, vem jag är. Folk säger alltid att jag har en svår karaktär och är svår att hantera. Men jag vinner överallt – så vem är problemet: De som pratar eller jag?

- Ett lejon föds som ett lejon.

Vad har du för målsättningar kvar?

- Jag har mina målsättningar. Jag låter er veta när jag är där. Jag känner mig som ett lejon. Jag känner mig bra, jag tränar hårt. Jag lider när jag tränar. Jag har en målsättning varje säsong. Jag måste träna hårt för att nå det. Jag är från den gamla skolan där de arbetar hårt och får betalt.

Var gör du av alla dina titlar och pokaler?

- De är i museet, jag har ett hus för alla pokaler.

- Det här är andra gången jag är på Wembley och andra gången jag vinner en titel med den här klubben. Jag kom hit för det här. Jag kom för att vinna och jag vinner. Jag är superglad. Andra pratar när de vinner – jag pratar först och vinner sen. Det är den stora skillnaden.

- När du tar in en tränare som José vet du vad du får. När du tar in mig vet du vad du får. Vi jobbar hårt. Vi tror på det vi gör. Att vinna en titel ger oss självförtroende.

"Mourinho är en vinnare"

Hur rankar du det här?

- Alla titlar är speciella. Vi spelar inte för en. Vissa spelar för en och vinner den och vinner ingenting mer. Jag vill vinna alla. Vi har tre till att spela för. Vi jobbar hårt.

- Vi ska ta tillbaka klubben till där den hör hemma. Jag vinner titlarna.

Hur bra var Southampton?

- De spelade väldigt bra. De låg under med 2-0 men kom tillbaka. Det är inte lätt. Vi spelade inte 100 procent, men vi vinner. Idag handlar bara om att vinna och ta titeln. Folk kommer ihåg de som vann, inte det andra laget. Det här betyder att vi tror på det vi gör. Vi fortsätter. Vi offrar oss och vinner. Efter sju månader har jag två titlar. Det finns andra klubbar som inte har vunnit någonting på tio år. Jag har vunnit hälften av deras skörd på tio år.

- Mourinho är en vinnare. Vill du vinna tar du dit José. Klubben visste vad de gjorde. Det är ingenting nytt. Det följer honom, det är ingenting nytt. Vi har två av fem titlar nu. Låt oss gå för resten.


Se alla Premier League-matcher på Viaplay.se och fler klipp på Viasatsport.se