Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PAUL MARRIOTT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PAUL MARRIOTT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PAUL MARRIOTT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: / AP / TT NYHETSBYRÅNFoto: / AP / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / AP / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan kan få en ny roll – i United

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är på väg att återhämta sig från den svåra knäskadan han ådrog sig i våras.

Och när han är tillbaka kan supportrarna vänta sig att se honom i en ny roll på planen.

Zlatan Ibrahimovic har förärats med tröja nummer 10 i Manchester United sedan Wayne Rooney flyttat hem till moderklubben Everton.

I fjol bar han tröja nummer nio. Ett nummer som nu övertagits av belgaren Romelu Lukaku.

Nu skriver Manchester Evening News att Zlatan har lett utvecklingen som en så kallad "nio och en halva"; en slags hybrid mellan en droppande forward och spjutspets.

Kan spela som "tia"

"Ibrahimovic kommer alltid djupt för att hämta boll för att länka mellan anfall och mittfält. Uniteds spel fungerade inte när de inte kunde ha Zlatan som uppspelspunkt" skriver Manchester Evening News.

Och det är i den rollen, bakom Romelu Lukaku, han kan vänta sig att José Mourinho kommer använda honom i, menar tidningen. 

De skriver också att Mourinho överväger att spela honom bredvid Lukaku i ett 3-5-2, men att rollen som "tia" i ett 4-2-3-1 är som handen i handsken för supersvensken.

Konkurrentens ord: "Det sporrar mig"

Romelu Lukaku själv välkomnar en återkomst så snart som möjligt för supersvensken, trots den hårdnande konkurrensen.

– Det håller mig motiverad eftersom han är ytterligar en bra spelare som ska in i truppen, säger han till Sky Sports enligt Metro. 

Han riktar i samma veva också en varning till lokalkonkurrenten Manchester City, som i överlägsen stil toppar Premier League-tabellen.

– När du möter ett lag som oss blir det svårt för motståndarna. Ibrahimovics återkomst vill kommer hjälpa oss i jakten på Manchester City, säger Romelu Lukaku.

Zlatan Ibrahimovic stod för 17 mål och 5 assist på sina 28 matcher i United-tröjan i fjol.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag