Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan delägare i svenska företaget

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: / REUTERS / BILDBYRN

Han riskerade att straffas av det engelska fotbollsförbundet.

Men i och med flytten till Los Angeles har Zlatan Ibrahimovic ryggen fri.

Nu står det klart att 36-åringen blir delägare och ansiktet utåt för det svenska företaget Bethard.

Zlatan Ibrahimovic har skapat rubriker i England den senaste tiden. Inte bara med tanke på hans vara eller inte vara i Manchester United.

För ett par veckor sen började det nämligen skrivas om att 36-åringen, som med åren börjat engagera sig i flera företag vid sidan av fotbollen, skulle bli ansiktet utåt för det svenska bettingföretaget Bethard.

Något som skulle innebära blåsväder på de brittiska öarna.

Det är nämligen förbjudet för Premier League-spelare att spela på matcher och att marknadsföra spelbolag. Fotbollsförbundet FA uppgavs vara redo att starta en granskning av Ibrahimovic, som riskerade att straffas med avstängning från Premier League.

Zlatan blir delägare i svenska företaget

Då stack han som bekant till Los Angeles.

Bara dagar efter att övergången till MLS-klubben blev officiell är nu samarbetet med Bethard detsamma. Zlatan Ibrahimovic går in som fjärde störste ägare i det svenska bolaget, baserat på Malta.

– För oss är det här startsignalen för en helt ny fas för bolaget. Vi har ambitionen att växa 300 procent under kommande år. Vi kommer storsatsa cirka 150 miljoner på marknadsföring, säger vd:n Erik Skarp till Svenska Dagbladet.  

Och fortsätter:

– Det unika är att Zlatan inte bara blir vår nya profil utan även går in som storägare i bolaget. Han har tidigare visat att han ställer höga krav på sina projekt och det känns som en kul utmaning att försöka leva upp till Zlatans förväntningar på oss.

Enligt sajten Breakit får Zlatan Ibrahimovic mellan 80 och 100 miljoner kronor för samarbetet – betalt i rena pengar och i aktier.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset