Zlatan och Helena semestrar i USA... Foto: Tmcs Hocn20 / (C) AKM-GSI / BULLS BULLS BP0001FLYNZlatan och Helena semestrar i USA... Foto: Tmcs Hocn20 / (C) AKM-GSI / BULLS BULLS BP0001FLYN
Zlatan och Helena semestrar i USA... Foto: Tmcs Hocn20 / (C) AKM-GSI / BULLS BULLS BP0001FLYN
... Medan Wayne Rooney och resten av Manchester United tränar. Foto: Alex Livesey / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE... Medan Wayne Rooney och resten av Manchester United tränar. Foto: Alex Livesey / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
... Medan Wayne Rooney och resten av Manchester United tränar. Foto: Alex Livesey / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
José Mourinho. Foto: Hannah Mckay / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNJosé Mourinho. Foto: Hannah Mckay / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
José Mourinho. Foto: Hannah Mckay / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Zlatan äter glass – resten tvingas träna

Publicerad

Wayne Rooney och resten av Manchester United får slita på försäsongsturné i Kina – medan Zlatan Ibrahimovic semestrar i Los Angeles.

Nu hävdar engelska The Sun att tränaren José Mourinho särbehandlar sitt svenska nyförvärv.

"Mourinho har gjort det väldigt klart vem som är hans förstaval nästa säsong", skriver tidningen.

Efter EM uttåget mot Belgien tog Zlatan Ibrahimovic en paus i sin semester för att fullborda sitt kontrakt med den engelska klubben Manchester United.

Därefter återupptog Zlatan sin välförtjänta vila med en resa till USA.

Han var på plats för att se kampsportsgalan UFC 200 i T-Mobile Arena i Las Vegas. Efter det bar det av till Los Angeles. Flera internationella medier publicerade bilder där en semesterfirande Zlatan njöt av solen i Los Angeles. Jämte sig hade Zlatan med sig partnern Helena Seger, 45, och sönerna Maximilian, 9, och Vincent, 8.

Helena Seger i LA

I går publicerade engelska tidningen Daily Mail publicerat nya bilder på familjen Ibrahimovic-Seger, den här gången från anrika stadsdelen Venice Beach, där Zlatan åt glass tillsammans med sina barn.

"Ibrahimovic njöt av en liten familjestund", skrev tidningen.

"Ingen vila för United-spelarna"

Samtidigt som Zlatan har det skönt i Los Angeles väntar tufft jobb för hans lagkamrater i United. Laget har flugit till Kina för en Asien-turné där man ska möta storklubbarna Manchester City och Borussia Dortmund.

"Det blir ingen vila för Manchester United-spelarna under José Mourinho. De ska träna i Shanghai efter en elva timmar lång flygtur till Kina", skriver Sky Sports-journalisten Kaveh Solhekol på Twitter.

"Zlatan särbehandlas"

Med på turnén finns flera spelare som likt Zlatan spelade EM, men som ändå har dragits med på turnén, som till exempel engelsmännen Wayne Rooney och Chris Smalling.

Det här har tidningen The Sun tolkat som att Zlatan får "särbehandling".

"Mourinho har gjort det väldigt klart vem som är hans förstaval nästa säsong genom att ge Zlatan mer tid att upptäcka Los Angeles", skriver tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag