Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zaha räddade poäng mot Potters Brighton

Zaha firar.
Foto: PAUL TERRY VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Graham Potter.
Foto: PHIL WESTLAKE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / PHIL WESTLAKE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Roy Hodgson var på väg mot förlust i sin 100:e match som Crystal Palace-tränare.

Då frälste Wilfried Zaha i rivalmötet mot Brighton och ordnade en poäng.

– Det är inte rättvist men vackert, säger Viasats kommentator Anders Bjuhr.

Eftersom landsväg A23 går mellan Crystal Palaces hemvist i södra London och Brighton är mötena emellan prestigefyllt. I det 104:e A23-derbyt hade bortalaget Brighton det mesta av spelet i första halvlek men lyckades inte få hål på Crystal Palace. I stället var det hemmalagets Wilfried Zaha som var närmast ett ledningsmål när han prickade stolpen, men det var 0-0 i paus.

Andra halvlek var bara tio minuter gammal när bollen damp ner hos Brightons målkung Neal Maupay. Anfallaren fick i väg ett vackert avslut och dunkade in 0-1 i nättaket. Därmed skrev han i sig i målprotokollet för tredje raka matchen.

– Inspelet från höger, avslutet... allt är bra, säger kommentatorn Anders Bjuhr i Viasats sändning.

Zaha ordnade poäng med kalasträff

Graham Potters Brighton fick dock inte jubla länge. En kvart från slutet tog hemmalagets Wilfried Zaha ner en boll till vänster i straffområdet, vände bort sin försvarare med högerfoten och satte kvitteringen med vänstern i första krysset.

– Vilket avslut! Det är inte rättvist men vackert, säger Viasats Anders Bjuhr.

Därmed blev det till slut en poäng för Roy Hodgson i match nummer 100 som tränare för Crystal Palace. 

– En väl genomförd match av Brighton. De gör det jättebra i 75 minuter men den individuella briljansen av Zaha räddar poängen för Roy Hodgson, säger Bjuhr.

Laget har nu gått obesegrade i fyra raka Premier League och klättrar förbi Arsenal i tabellen till en niondeplats. Potters Brighton ligger kvar på trettondeplats, tre poäng bakom Palace.