Wolves-stjärnorna Ruben Neves och Conor Coady (kapten) firar segern mot Derby i onsdags. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURESWolves-stjärnorna Ruben Neves och Conor Coady (kapten) firar segern mot Derby i onsdags. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES
Wolves-stjärnorna Ruben Neves och Conor Coady (kapten) firar segern mot Derby i onsdags. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES
Ruben Neves, från Portugal, har varit det stora utropstecknet i Wolves den här säsongen. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURESRuben Neves, från Portugal, har varit det stora utropstecknet i Wolves den här säsongen. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES
Ruben Neves, från Portugal, har varit det stora utropstecknet i Wolves den här säsongen. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTE REX FEATURES

Wolverhampton klart för Premier League

Publicerad

Wolverhampton Wanderers tar steget upp i Premier League. Detta står klart efter att The Championship-trean Fulham spelade oavgjort på lördagen – och kan därmed omöjligt jobba ikapp avståndet upp till mästerskapsettan.

2012 åkte man ur den engelska fotbollens högstaliga och säsongen därpå föll man ytterligare en division, ned till League One.

Nu är Wolverhampton Wanderers efter sex års väntan äntligen tillbaka i Premier League. Laget har dominerat i årets säsong av The Championship och leder för närvarande ligan med nio poäng före tvåan Cardiff.

På lördagskvällen kunde Wolverhampton med fyra matcher kvar att spela säkra avancemang till Premier League – detta utan att själva ha spelat.

The Championship-trean Fulham spelade oavgjort hemma mot Brentford, och resultatet innebär att det nu är omöjligt för laget att ta ikapp avståndet upp till Wolverhampton.

I morgon får man fira framgången med fansen, när man tar emot Birmingham hemma på Molineux Stadium.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag