Arsene Wenger på skämthumör inför söndagens derby. Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅNArsene Wenger på skämthumör inför söndagens derby. Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Arsene Wenger på skämthumör inför söndagens derby.  Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Kane och Alli i skottgluggen för Wengers attack. Foto: RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESKane och Alli i skottgluggen för Wengers attack. Foto: RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Kane och Alli i skottgluggen för Wengers attack.  Foto: RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Wengers syrliga pik till rivalens stjärnor

Publicerad

Tottenhamspelarna Harry Kane och Dele Alli anklagades för att vara filmare efter matchen mot Liverpool. 

Nu ger sig Arséne Wenger in i diskussionen och levererar ett vasst svar.
– Engelsmännen har blivit mästare på att filma, säger Arséne Wenger till brittisk media. 

Mötet mellan Liverpool och Tottenham var en av de mest kontroversiella matcherna denna säsong. Det slutade 2-2 efter att Tottenham kvitterat sent med efter en omdiskuterad straff.
  Liverpoolfansen var vansinniga efter drabbningen och riktade mycket av sina känslor mot Tottenhams engelska superstjärnor Harry Kane och Dele Alli.
  Kane fick en straff med sig efter att ha ramlat väl enkelt, enligt fansen, i mötet med Liverpools målvakt Loris Karius. Alli å sin sida fick gult kort efter ett makabert försök att filma strax därefter.
  Dele Alli har varit inblandad i flera liknande situationer under säsongen medan Harry Kane försökte urskuldra sig från fallet.
  – Jag kände kontakt och jag ramlade. Jag kommer inte hoppa ur vägen bara för att det är fotboll, sa Harry Kane efter matchen. 

"Engelsmännen mästare på att filma"

Till helgen möter Tottenham rivalen Arsenal i det klassiska derbyt. Inför mötet frågades Arsenals tränare Arséne Wenger om situationerna i Tottenhams match mot Liverpool.
   – Det brukade vara de utländska spelarna som filmade men jag måste säga att engelsmännen har lärt sig väldigt snabbt och de är kanske mästarna på det nu, sa Arséne Wenger på en presskonferens rapporterar Mirror.
  Wengers svar fick fansen till Arsenal att gråta av lycka. 

https://twitter.com/AFCFranco86/status/961531802891382784?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.givemesport.com%2F1252783-arsenal-fans-adore-arsene-wengers-subtle-dig-at-spurs-duo-dele-alli-harry-kane

 

https://twitter.com/moved_average/status/961531927697219584?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.givemesport.com%2F1252783-arsenal-fans-adore-arsene-wengers-subtle-dig-at-spurs-duo-dele-alli-harry-kane
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag