Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: Michael Regan / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEFoto: Michael Regan / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
 Foto: Michael Regan / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Wenger öppnar för att lämna efter kritiken

Publicerad

Efter att Arsenal blivit överkörda mot Bayern München i Champions League briserade kraven på tränaren Arsène Wengers avgång.

Nu öppnar den rutinerade tränaren för att lämna tränaruppdraget han suttit på de senaste 21 åren.

- Jag kommer vara tränare nästa år, även om det är här eller inte, säger Wenger.

Det var inga roliga scener som utspelade sig i München i tisdags, i alla fall inte om du har sympatier för den engelska storklubben Arsenal. Åttondelen mellan Bayern München och Arsenal slutade 5 -1 till tyskarna.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Direkt efter matchen kom kraven på den rutinerade tränarens avgån och Daily Mirror skrev under torsdagen att Wenger kommer att lämna sitt jobb i sommar.

"Arsenals framtid är viktig - inte min"

I dag fick Arsène Wenger chansen att besvara kraven under klubbens presskonferens.

- Även om jag lämnar klubben kommer inte Arsenal börja vinna alla sina matcher, säger fransmannen.

- Jag vill inte kommentera min framtid. Den är inte viktig, Arsenals framtid är vad som är viktigt. Jag har alltid brytt mig om den här klubben och dess framtid. Det är viktigt att den vilar i trygga händer.

 

 

LÄS MER: Förre Liverpool-tränaren kan ersätta Wenger


 

Bristen på vunna troféer ute i Europa har blivit en tråkig följetong för Wenger. Men den franske coachen väljer att poängtera det exotiska i att kontinuerligt medverka i turneringen.

- De senaste 20 åren har bara tre klubbar spelat i Champions League varje säsong - Arsenal, Real Madrid och Bayern München. Jag hoppas att vi kan vinna turneringen i framtiden, men det är inte som att vi slutade vinna när jag anlände. Klubben hade aldrig vunnit en europeisk titel innan jag anlände. Det måste man ha i åtanke.

 

 

 

Wenger fattar ett beslut nästa månad

Om Arsène Wenger är Arsenals tränare när nästa säsong tar vid förblir osäkert.

- Vi måste fokusera på rätt problem, hur vi spelar fotboll och inte på min framtid. Oavsett vad som händer kommer jag träna nästa år. Oavsett om det är i den här klubben eller inte.

Arsène Wenger kommer att fatta ett beslut om framtid i mars eller absolut senast i april.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag