Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vreden mot Henry – efter övergången

Foto: SIMON BELLIS / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ULMER IMAGO SPORTFOTODIENST

Alexis Sánchez pratade med Thierry Henry och sen flyttade han till Manchester United.

Nu rasar flera Arsenal-fans mot legendaren – och vissa kräver att hans staty utanför Emirates Stadium rivs, skriver Daily Mail. 

"Han är en riktig orm", skriver en supporter.

Alexis Sánchez övergång från Arsenal till Manchester United blev officiell under måndagskvällen.

Chilenaren berättade då att han ska ha rådfrågat London-klubbens främste målskytt genom tiderna, Thierry Henry, innan han beslutade sig för att lämna.

Henrys eventuella inblandning i flytten har fått flera supportrar att gå i taket, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

"Hur mycket mer bevis behöver Arsenal-fansen för att inse att Thierry Henry hejar på Manchester United? Det här är killen som vi gav en staty", skriver en upprörd supporter på Twitter.

Kravet: Ta ner Thierry Henrys staty

Fransmannen spelade i Arsenal mellan 1999 och 2007 och noterades för 174 mål på sina 254 matcher för klubben. I december 2011 restes en staty över målkungen utanför hemmaarenan Emirates Stadium i London. 

Men nu är det flera supportrar som kräver att statyn rivs.

"Jag skulle aldrig kalla Thierry Henry för en Arsenal-legendar. Han är en riktig orm som lurar i gräset. Någon måste ta er den där meningslösa statyn snart!", skriver en supporter.

Alexis Sánchez: "Det skadar"

I samband med att bytesaffären blev officiell (Henrikh Mkhitaryan gick i motsatt riktning) passade Sánchez på att rikta kritik mot tidigare Arsenal-spelare som kritiserat honom för bristande lojalitet.

"Det finns människor som har uttalat sig utan att de vet någonting om vad som pågår i klubben och det skadar. Jag måste säga att jag alltid gett 100 procent, ända till den sista dagen då jag bad Wenger om att få lämna", skrev han på Instagram.