Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅNFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Mardrömsbeskedet för Nilsson Lindelöf

Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf är inte med i Manchester Uniteds premiärelva.

Faktum är att den svenske landslagsmannen inte ens är med på bänken.

I stället startar Phil Jones och Eric Bailly i mittlåset för United när de möter West Ham.

Efter månader av spekulationer stod det under sommaren klart att Victor Nilsson Lindelöf lämnar Benfica för Manchester United.

Under försäsongen har den svenske mittbacksstjärnan fått chansen av José Mourinho i backlinjen, men svensken har fått utstå en hel del kritik för sina första insatser i United-tröjan.

Och när Manchester United under söndagen ställs mot West Ham i Premier League-premiären finns 23-åringen inte med i startelvan.

Nej, inte ens på avbytarbänken.

I stället väljer Mourinho att satsa på Eric Bailly, Phil Jones och Daley Blind i mittförsvaret.

Lindelöf: "Vad ska jag göra?"

Inför premiäromgången fick Viasat Sport en pratstund med landslagsmittbacken.

– Det är många duktiga spelare här. Det gäller för mig att prestera, sen får vi se. Det är upp till tränaren att välja. Du måste ju anpassa dig till det nya. Men jag hoppas kunna komma in i det direkt och prestera på den nivå jag vill ligga på, säger han i intervjun.

Under försäsongen har Lindelöf fått utstå en del kritik för sina insatser, något han har försökt att stänga ute.

– Vad du än gör så kommer det alltid finnas folk som ger dig kritik. Vad ska jag göra? Det är inte som att jag lägger mig ned och börjar gråta över det. De får säga och skriva vad de vill, det rör mig inte. Om du tar åt dig för mycket så tänker du på det för mycket, jag tror inte heller det är bra att ta åt sig och lyssna. Man måste kunna släppa det.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag