Gareth Bale. Foto: Jamie Mcdonald
Gareth Bale. Foto: Jamie Mcdonald

Villas-Boas medger - Bale kan gå förlorad

Publicerad

Med elva gjorda mål är Gareth Bale på väg mot sitt livs säsong.

Nu verkar Villas-Boas ha gett upp hoppet om att få behålla klenoden, om Champions League-spel uteblir.

– De flesta vill spela i Champions League, säger Spurstränaren till The Guardian.

Walesaren Gareth Bale är på väg mot sin bästa säsong i karriären. Med elva mål på 21 matcher i Premier League, som mittfältare, är han ett hett villebråd inför sommarens transferfönster.

Tottenhamtränaren Andre Villas-Boas har fortfarande förhoppningar att få behålla 23-åringen, men han vet vad som krävs.

– Spelare som spelar på den här nivån får alltid uppmärksamhet. Det betyder inte att vi inte ser en framtid med Gareth. Men för det krävs det att vi når de mål som vi har för den här säsongen. Och det är att nå spel i Champions League, säger Villas-Boas i en intervju med brittiska The Guardian.

"Svårt att behålla"

Den portugisiska tränaren är medveten om att spelare som presterar på Bales nivå drar till sig uppmärksamhet. Men han medger att det kommer att bli svårt att värva honom för de klubbarna som är intresserade.

– Det är svårt för oss att behålla en spelare som presterar på den här nivån, eftersom det drar till sig sådan uppmärksamhet från andra klubbar. Men det är också svårt för de andra klubbarna, eftersom det är väldigt dyrt att köpa en så bra spelare.

Men tränaren är glad att walesaren spelar för klubben, och han tror att Spurs kan nå spel i Champions League, tack vare Bales spel.

"Alla vill spela i CL"

– Just nu är vi bara väldigt glada att få ha honom i laget. Jag tror att vi kan nå våra mål med honom i klubben, och då kan vi också få honom att stanna här. Alla lag vill spela i Champions League, precis som alla spelare. Förhoppningsvis kan vi nå det målet och på så vis få behålla våra bästa spelare.

Tottenham innehar för tillfället den åtråvärda fjärdeplatsen, som innebär kvalspel till Champions League, tre poäng före femman Everton.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag