Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viasats förändring: De ersätter profilen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: / BILDBYRN
Foto: / Felix Frank

Premier League står inför dörren – men i svensk tv får fotbollsunderhållningen en något ny tappning.

Trotjänaren Bosse Petersson tar ett kliv tillbaka, kommer göra inhopp ibland – och ersätts av landslagsprofilen Jonas Olsson. 

– Mitt kontrakt med MTG Sport gick ut efter förra säsongen och efter 14 säsonger i tv-media tar jag sats mot nya uppgifter, säger Petersson i ett pressmeddelande. 

Med fredagsmatchen Arsenal mot Leicester drar Premier League i gång säsongen 2017/2018. I Sverige blir det Viasat Sport Premium HD och Viaplay som blir huvudkanaler för ligan, men på lördag, när ligamästarna Chelsea möter Burnley, är det premiär för eftermiddagsmagasinet Sportlördag i TV3. 

– Det här är en perfekt kickoff för vår nya TV3-satsning. MTG har ett extremt starkt premiumutbud som vi också vill visa upp i TV3 på kontinuerlig basis, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Jonas Olsson i Viasat

Även på expertfronten kommer Viasat att tänka nytt. Djurgårdenspelaren Jonas Olsson, som har diger Premier League-erfarenhet från tiden i West Bromwich, kommer att ta plats i studion. 

– Jag trivs jättebra här, men det är verkligen en speciell nerv i Premier League. Alla känner till ligan, alla har ett lag och du känner verkligen att du är på den största fotbollsscenen, säger Olsson. 

– Jag har ju nio års erfarenhet av ligan, har levt i den världen och vet hur det funkar. Sedan följer jag fortfarande med vad som händer och har bra kontakt med gamla lagkompisar.

Bosse Petersson tar kliv tillbaka

Martin Åslund kommer att fortsätta som expert, men trotjänaren Bosse Petersson ska ta ett kliv tillbaka.

– Mitt kontrakt med MTG Sport gick ut efter förra säsongen och efter 14 säsonger i tv-media tar jag sats mot nya uppgifter som mitt hjärteinitiativ ViLirare. Men jag lämnar inte MTG Sport fullt ut, utan kommer att göra inhopp från ”bänken” lite då och då, säger Petersson.

Viasat kommer även att sända Målklubben, ett sammanfattande fotbollsmagasin med Claes Anderson och Bojan Djordjic som kommer att finnas på viasatsport.se och Viaplay. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset