Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viasat sänder match på danska: "Bra sätt"

Aaron Lennon och Christian Eriksen, Tottenham.Foto: Jason Cairnduff

En fullsmackad sportonsdag.

Förutom Tre Kronors OS-premiär och massor av andra Sotji-sändningar vankas det flera toppmatcher i Premier League.

Det innebär bråda dagar för Viasat - som ändå sänder samtliga PL-bataljer.

Men den som vill se Newcastle-Tottenham får hålla tillgodo med en dansk kommentator.

– Det här är ett bra sätt att få ut alla matcher, säger programchefen Per Nunstedt till SportExpressen.se.

Klockan 18.00 skrinnar de svenska kronorna in på Sotji-isen för första gången i turneringen. Matchen mot Tjeckien innebär startskottet för herrarnas ishockeyturnering - men det är knappast den enda idrottshöjdpunkten under kvällen.

Förutom ett fullmatat OS-program spelas sex Premier League-matcher. Förutom stormötet mellan Arsenal och Manchester United, spelar bland andra topplagen Manchester City och Liverpool match.

För det sändande tv-bolaget Viasat har det innebär det hektiska dagar. Men trots alla OS-sändningar kommer samtliga Premier League-matcher visas på svensk tv i kväll. Arsenal-United gör upp i Viasat Sport, Fulham-Liverpool visas i Viasat Fotboll och resterande fyra matcher sänds på Viaplay.

Sänder på danska

Den som är intresserad av att se Newcastles måstematch mot Tottenham får dock hålla tillgodo med dansk kommentator.

– Vi vet att det är ett marginellt tittande på just de matcherna vi kör det på, men vi vill ändå erbjuda dem till våra kunder, säger Per Nunstedt, programchef på Viasat.

– Det är Arsenal mot United och Fulham mot Liverpool som de flesta kommer se och där har vi svensk kommentering. Den överlägsna majoriteten av tittarna kommer få svensk kommentering.

– Vi sänder så många OS-finaler så vi tar hjälp av våra danska kolleger. Annars hade vi inte fått ut matcherna alls. Det här är ett bra sätt att få ut alla matcher. Vi sänder OS-innehåll på tolv kanaler, så det här är en möjlighet att erbjuda tittarna matcherna ändå.

Det var inte aktuellt med engelsk kommentator?

– Vi har inte rättigheterna att sända med engelska kommentatorer på liveidrott. Däremot kan vi reprisera sändningar på engelska.

Tror du ni får några reaktioner från tittarna?

– Vi får se om någon hör av sig efteråt. Vi har kommenterat det via Facebook och då har det inte varit något bekymmer alls. Vi sänder så otroligt mycket, det är snarare så att vi får glada reaktioner för att vi sänder så mycket sport utöver OS. Det är ändå en veckoomgång samtidigt som OS, och vi sänder alla - tio stycken. Det är tittarna glada över.