Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvas för 814 miljoner kronor

Kai Havertz väntas bli klar för ChelseaFoto: ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON VIA W / IMAGO IMAGES/SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Chelseatränaren Frank LampardFoto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Kai Havertz har lämnat den tyska lanslagsamlingenFoto: THOMAS THIENEL /EIBNER-PRESSEFOTO VIA / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Bayer Leverkusens superlöfte Kai Havertz har varit på väg till Chelsea en längre tid. Nu har tysken lämnat landslagsamlingen i Stuttgart för att slutföra affären, enligt The Athletics David Orntein. 

Kai Havertz, 21, har gjort succé i Bundesliga den gångna säsongen. 21-åringen gjorde 12 mål på 30 matcher i ligan vilket gjort honom till Chelseatränaren Frank Lampards huvudfokus den här sommaren. 

Nu kommer uppgifter om att tysken har lämnat den tyska landslagsamlingen i Stuttgart för att genomgå läkarundersökningen och göra klart med Londonklubben. 

Kontrakt till 2025

David Ornstain på The The Athletic skriver på Twitter att Chelsea betalar 814 miljoner kronor plus eventuella bonusar för att lösa 21-åringen. 

Samtidigt skriver Sky Sportsjournalisten Fabrizio Romano att Havertz kommer att skriva på ett kontrakt med Chelsea som sträcker sig till år 2025. 

Affären väntas bli officiell inom det närmsta dygnet.