Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen till United: ”Måste bli smartare”

Manchester United borde fokusera mer på spelares karaktär än på deras prislapp när de ska värva nya spelare. Det menar tidigare United-stjärnan Rafael da Silva.

– Bara för att en spelare kostar 150 miljoner pund betyder inte det att han är bra för laget, säger han till ESPN.

Rafael da Silva spelar numera i Lyon. Den 29-årige brasilianaren har dock spenderat majoriteten av sin karriär i Manchester United, som han representerade från 2008 till och med 2015.

Och trots att han själv gått vidare i sin spelarkarriär så har da Silva fortfarande ett hjärta som bankar för United – och åsikter om vad klubben borde förbättra.

– Det har tagit alldeles för lång tid för dem att komma på fötter igen. Det har gått sju år sedan de vann en Premier League-titel. Vi gjorde flera saker fel. Vi började värva dyra spelare och ge dem en massa pengar. Jag tycker inte att det var rätt, säger han till ESPN.

”Man måste vara lite smart”

Rafael da Silva menar att allt gått utför sedan man tappade Alex Ferguson 2013. United har sedan dess spenderat nästintill 900 miljoner pund på olika spelare med, enligt da Silva, alldeles för lite utdelning.

Han menar att saker och ting blivit bättre sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över, men varnar nu norrmannen så att han inte ska gå i samma fälla.

– Harry Kane är en fantastisk målgörare och Jadon Sancho är riktigt, riktigt bra. Men först av allt måste de se till att de faktiskt vill spela för United och inte bara kommer för pengarnas skull.

Han fortsätter:

– Titta på Chicharito (Javier Hernández, reds. anm.). Hur mycket kämpade inte han för Manchester United? Han ville spela. Hur mycket spenderade Manchester United på honom? Inte så mycket. Man måste vara lite smart.