Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen till United: ”Han var riktigt usel”

Solskjaer under sin tid som Cardiff-tränareFoto: SANG TAN / AP
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Ole Gunnar Solskjaer har presenterats som ny tränare för Manchester United.

Men i Cardiff har man några varningens ord att överräcka till United-supportrarna. 

Den nyblivne Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer har haft en brokig tränarkarriär. Inledningsvis såg han ut som en supertalang.

Under sina två första säsonger i norska Molde ledde han dem till två raka ligatitlar. Därför blev han välkomnad med öppna armar i krisande Premier League-klubben Cardiff City 2014.

Men om Molde var en tveklös succé så var tiden i Cardiff ett obetingat fiasko. När han tog över låg laget på 17:e plats i ligatabellen med 18 inspelade poäng på 20 matcher. När han fick sparken hade laget halkat ner till sista plats och tagit tolv poäng på 18 matcher. 

Ole Gunnar Solskjaer sågas

Nu när Solskjaer presenterats som ny United-tränare är det många som drar hans haveri i Cardiff till minnes.

"Klubben hade många problem på den tiden, men man måste säga att hans tid i klubben var en katastrof från början till slut. Cardiff kunde mycket väl ha åkt ur ligan ändå, men han hade verkligen en del i skulden", skriver Chris Wathan, reporter på BBC Wales, på Twitter.  

"I Cardiff betraktar man honom som en fantastisk kille – men en ganska värdelös tränare", skriver John Cross på Daily Mirror. 

”Solskjaer var riktigt usel”

"A view from the Ninian", en supporterdriven sajt som bevakar allt Cardiff-relaterat, har skrivit ett öppet brev där man varnar United-supportrarna från att bli alltför hoppfulla kring Solskjaer. Det skräder inte orden kring hans insats i klubben. 

"Även om vi kan ha sympati för att klubben var i dåligt skick när Solskjaer tog över, så är det ett faktum att han var en riktigt usel tränare för Cardiff City och inte hjälpte laget på planen", skriver sajten.

"Det stod snabbt klart att han var för liten för uppgiften och han såg ut som ett chockat djur. Han bytte startelva för varje match och det snackades om att spelarna ställde upp på ett sätt under träningarna, och sen på ett helt annat sätt i matcherna. Solskjaer bytte en spelare här, en spelare där, och det skapade instabilitet i klubben och ledde till att laget aldrig byggde upp ett momentum."

Solskjaers första match United-tränare? Jo, det blir mot Cardiff City, 22 december.