Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var ett hemskt beslut – det står jag fast vid”

Ole Gunnar Solskjaers Manchester United toppar Premier League.
Foto: PETER POWELL / REUTERS BILDBYRÅN
Paul Pogba har hittat formen igen.
Foto: PHIL OLDHAM/BPI/SHUTTERSTOCK / PHIL OLDHAM/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hallå där Noa Bachner, krönikör på SportExpressen, som i samband med att Ole Gunnar Solskjaer blev permanent tränare för Manchester United skrev ett par krönikor som inte blev så uppskattade i Norge. 

Bland annat kallade du det för ”Det största mysteriet i fotbollsvärlden 2018” att Solskjaer blev Unitedtränare och att han ”aldrig skulle vara aktuell för en annan toppklubb”

Nu är det hans Manchester United som toppar Premier League och kan rycka ifrån ytterligare om de besegrar Liverpool i dagens toppmöte. 

Är det dags för dig att be om ursäkt?  

– Be om ursäkt för vad? Hade han fått jobbet av andra skäl än att han var en nostalgisk önskedröm som han var 2018 som jag hade kritiserat och sagt att det var fel, då hade jag kunnat be om ursäkt. Men Uniteds rekrytering var bisarr, det tyckte jag då och det står jag fast vid. 

Om de vinner mot Liverpool, då måste även du känna att du vacklar i den åsikten ändå? 

– Nej? Alltså… Jag anser att beslutet att anställa Ole var grundad på dålig logik och att det var ett hemskt beslut. Jag tycker att United förtjänar bättre, jag vill inte vill att det ska gå dåligt för dem. Det var därför jag skrev som jag gjorde. Slår de Liverpool i dag följer de trend som vi ser i hela fotbollseuropa. Vi ser många resultat som är svåra att förklara. Det är många ligor som är väldigt jämna och att United leder Premier League är ett av många såna exempel. 

Men han har ju till och med fått Paul Pogba att prestera igen, det kan du inte ta ifrån honom? 

– Oles största styrka är hans management skills. Sättet han har integrerat Pogba i laget har varit fenomenalt. Det får man verkligen ge honom.  

Om United tar hem titeln, vad gör du då? 

– Då åker jag tillbaka till december 2018, titta på vad som hände där och då och fundera över till vilken grad fotboll kan förklaras med logik. 

Till sist, varför är Erling Haaland en bluff? 

– Vi har bara sett honom göra mål i Österrike och Tyskland. Det finns gott om exempel av spelare som lyckats där, men sedan inte kunnat prestera i bättre ligor. Det är en lovande spelare vars rykte har sprungit ifrån honom.