Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Var en chock – jag borde varit lycklig"

Eva Carneiro lämnade Chelsea efter ett uppmärksammat bråk.
Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar hon om den tuffa tiden som följde.
Foto: BPI/REX SHUTTERSTOCK / BPI/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
José Mourinho lämnade Chelsea – för andra gången – 2015.
Foto: JOHN WALTON / AP PA

Eva Carneiro, 44, tvingades bort från Chelsea efter ett uppmärksammat bråk med tränaren José Mourinho.

Nu berättar hon om den tuffa tiden som följde.

– Jag hade svårt att titta på fotboll på ett år, säger hon till L'Equipe.

Under hösten 2015 skakades Chelsea av ett internbråk mellan tränaren José Mourinho och klubbläkaren Eva Carneiro, 44. 

När Chelsea jagade ett segermål mot Swansea sprang Carneiro in på planen för att vårda en skadad Eden Hazard, något Mourinho motsatte sig. Enligt portugisen var Hazard inte skadad och när Carneiro beträdde planen innebar det att Hazard senare var tvungen att lämna den.

Till slut lämnade Eva Carneiro klubben efter att ha petats från sina arbetsuppgifter. Parterna nådde sedermera en överenskommelse och ärendet lades ner.

Eva Carneiro: "Kunde inte titta på fotboll"

Nu berättar Eva Carneiro om den tuffa tiden som följde det infekterade bråket i Chelsea – som även gick ut över hennes kärlek till sporten. 

– Jag hade svårt att titta på fotboll på ett år. Champions League-finalen mellan Real Madrid och Atletico Madrid var den enda matchen jag kunde titta på, säger hon till franska L'Equipe.

– Jag hanterade den perioden så gott jag kunde. Där och då var det en chock under en tid när jag i stället borde ha varit lycklig eftersom jag var på väg att gifta mig, åka på bröllopsresa och njuta av vårt nya hem. En dag kom jag hem och sa "jag måste avgå". 

Chelsea försökte köpa hennes tystnad

Under domstolsförhandlingarna som ägde rum sommaren 2016 avslöjades det att Chelsea försökt köpa läkarens tystnad för 14 miljoner kronor. 

Eva Carneiro har fått ett flertal erbjudanden men hela upplevelsen och processen i Chelsea har gjort att hon drar sig från att återvända till fotbollen – en sport som hon upplever är motvillig till förändringar och framsteg.

– Jag blir olycklig av att fotbollen inte verkar vilja förbättra sig själv eller lära sig från sina misstag, säger hon.