Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Var en av de bästa stunderna i mitt liv”

Tom Prichard.
Foto: BBC
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En stor hjälte klev fram under matchen mellan Newcastle och Tottenham.

Newcastle förlorade med 3-2 men Tom Prichard hyllades med stående ovationer.

– När 10 000 fans på Gallowgate ropade ”hjälte” till mig så var det en av de bästa stunderna i mitt liv, säger han till BBC.

I slutet av den första halvleken mellan Newcastle och Tottenham i söndags blev det lite för dramatiskt.

En supporter kollapsade på läktaren och domaren beordrade spelarna att gå av planen samtidigt som personen på läktaren fick vård.

Efter matchen hyllades Tottenham-spelarna Sargio Reguilón som enligt brittiska journalister sprang fram till avbytarbänken och uppmärksammade läkarna om vad som hände.

En annan person som hyllas är Newcastle-supportern Tom Prichard. Han fick stående ovationer och sång om att han var en ”hjälte” efter att ha hjälpt personen som fick hjärtstopp på läktaren.

Läkaren hyllas efter matchen

Tom Prichard berättade om de dramatiska minuterna på St James' Park i BBC under måndagen.

– Allt hände så snabbt, för att vara ärlig, säger Prichard enligt Daily Mail.

– Jag kunde se att något hände med fansen. De ropade på publikvärdarna och första hjälpen och jag kunde se någon göra HLR. Som läkare på akuten tänkte jag att jag skulle gå och erbjuda en hand om jag kunde och se vad jag kunde hjälpa till med.

Tom Prichard vill inte ta åt sig all ära för att åskådaren klarade sig. Men han betonar hur viktigt det är att göra bröstkompressioner och få fram en hjärtstartare så fort som möjligt i liknande situationer när en människa saknar puls.

– Det var inte bara jag men jag måste säga att när gick tillbaka till min stol och 10 000 fans på Gallowgate (läktarsektionen) ropade ”hjälte” till mig så var det en av de bästa stunderna i mitt liv.

Lukaku: ”Kan stoppa rasism om de vill”

Romelu Lukaku kritisk mot techbolagsjättarna.