Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännens påstående: Zlatans skada är fejk

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho.
Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Adrian Mutu.
Foto: GREGORIO BORGIA / AP

Zlatan Ibrahimovic har fejkat sin skada för att slippa spela för José Mourinho.

Det hävdar Serie A-legendaren Adrian Mutu.

– Jag har information, säger Mutu till rumänska Telekom Sport.  

I slutet på december meddelade José Mourinho att Zlatan Ibrahimovic drabbats av en ny skada, på samma knä som han skadade i Europa League-matchen mot Anderlecht.

Sedan dess har Zlatan varit utanför Manchester Uniteds trupp, även om det har rapporterats att han börjat träna med resten av laget. 

Samtidigt har det uppgetts att Zlatan redan har en överenskommelse med MLS-laget Los Angeles Galaxy klar – och att United ställt in sig på att svenskens tid i klubben är över.

"Jag har information"

Enligt Adrian Mutu beror dock detta inte på att Zlatan är skadad. Mutu, mest känd för sin turbulenta tid i Serie A-klubben Fiorentina, hävdar att den tidigare så intima vänskapen mellan Mourinho och Zlatan har krackelerat.

– Jag har information om att Zlatan inte alls är skadad, han gillar bara inte Mourinho längre, säger Mutu till rumänska Telekom Sport.  

– Jag tycker inte om Mourinho. Han bryr sig inte om spelet, bara om resultatet. 

Zlatan och Mutu lärde känna varandra när den förstnämnde spelade i Juventus mellan 2004 och 2006. Under samma period tillhörde även Mutu i laget, och de båda anfallarna brukade dela hotellrum på lagets bortaresor. 

Zlatan om skadan

Senaste gången Zlatan själv kommenterade sin skada var under sin visit i Sverige, där han lanserade sitt nya padelcenter. 

– Knät känns bra. Jag har tränat med laget i tio dagar, det känns bra. När man varit borta från spelet så länge måste man träna och mata på, det gäller att få in rörelserna. Allt blir som nytt, men jag kämpar, säger han då.