Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen: Därför drog Zlatan från United

Foto: SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOC / SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK / SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Zlatan Ibrahimovic byter Manchester United mot Los Angeles Galaxy.

Läkaren Freddie Fu, som räddade Zlatan från den svåra knäskadan, har sin egen teori om varför. 

Los Angeles Galaxy offentliggjorde sin värvning av Zlatan Ibrahimovic på det mest zlatanska sättet man kan föreställa sig. Klubben tog en helsidesannons i anspråk för att  meddela att man han har värvat 36-åringen – som själv tror på succé i Nordamerika.

Det gör även doktorn som opererade Zlatans knä, den världsberömde kirurgen Freddie Fu. 

"Jag har sagt det till Galaxy"

– Skadan har inte kommit tillbaka, det är inte tal om någon strukturell skada. Jag skulle säga att hans kropp förtjänar toppbetyg, jag sa till Galaxy att han är i bra skick. Och Galaxys läkare har ju kollat honom, det måste man vid ett stort spelarköp. Jag känner den medicinska staben i Galaxy ganska bra, vi pratar hela tiden, säger Fu till South China Morning Post.  

– Jag tror att han kommer att vara fantastisk på planen. Fotboll är inte lika stort i USA, men jag tror att Zlatan kommer att ta upp det på en ny nivå, som Beckham och andra gjorde, som Pelé gjorde för flera år sedan. 

"Då kände han att det var nog"

Fu blev inte förvånad när Zlatan lämnade Manchester United. Han har en teori om vad det var som fick 36-åringen att ge upp livet på Old Trafford. 

– Hans tanke var att försöka satsa en gång till och vinna fler titlar, speciellt Champions League. När United åkte ut mot Sevilla, så tror jag att han kände att det fick vara nog. Det är min känsla, säger Fu. 

– United kan inte komma ikapp City i ligan heller. De kan kanske vinna FA-cupen, vilket är bra, men inte lika tungt som Champions League. Han har ju vunnit i princip allt annat.