Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Vändningen: Överens om att lämna Liverpool

Publicerad

Philippe Coutinho stannade i England efter många om och men.

Men Barcelona har inte gett upp hoppet – efter brassens överenskommelse med Liverpool, skriver El Mundo Deportivo. 

- Vi är redo i januari, säger Barças vd Oscar Grau.

Det var en av sillysommarens största följetonger.

Men det blev inget Barcelona för Philippe Coutinho, som i stället stannade kvar i Liverpool. Detta trots katalanernas intensiva intresse för brassen, där ett bud i miljardklassen nobbades.

Men affären kan bli av i det stundande januarifönstret i stället, skriver El Mundo Deportivo. 

Enligt tidningen slöt 25-åringen i somras en deal med Liverpool om att stanna i klubben och spela Champions League under hösten, för att sen kunna lämna de brittiska öarna i januari.

Barcelona: "Vi har pengarna"

Och Barcelonas vd medger att klubben är redo att öppna plånboken i vinter, inte minst med tanke på världsrekordförsäljningen av Neymar till Paris Saint-Germain.

– Vi har pengarna att värva Coutinho, eller vilken annan spelare som helst, i januari, säger Oscar Grau enligt El Mundo Deportivo.

Philippe Coutinho spelade 31 matcher för Liverpool under förra Premier League-säsongen och svarade för 13 ligamål samt sju assist. 

Efter att Barcelona fått nobben av Liverpoool svarade klubben med att köpa in Dortmunds 20-åring Ousmane Dembélé för 1,4 miljarder kronor.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag