Vändningen: Nilsson Lindelöf aktuell igen

Foto: / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: Mcmanus/Bpi/Rex/Shutterstock / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Victor Nilsson Lindelöfs drömflytt till Manchester United är fortfarande högaktuell.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Västerås löst mångmiljontvisten med Benfica – efter påtryckningar från Manchester United.

– Jag kan bekräfta att vi har fått kontakt med Benfica och har förhoppningar om att det ska lösa sig, säger VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson.

Manchester Uniteds intresse för det svenska stjärnskottet Victor Nilsson Lindelöf är en av sillyvinterns mest omskrivna följetonger.

Prislappen? Cirka 450 miljoner kronor, vilket skulle göra svensken till Premier League-jättens dyraste försvarare genom tiderna.

Efter en veckas stiltje är nu affären högaktuell igen. Detta efter att Lindelöfs moderklubb Västerås SK äntligen fått kontakt med Benfica – som tidigare försökt blåsa den svenska klubben på vidareförsäljningsklausulen som är värd närmare 90 miljoner kronor.

Ett ekonomiskt jättetillskott som skulle göra Västerås SK till en av Sveriges rikaste klubbar.

– Vi kan inte göra så mycket mer än att säga att det är skamligt, sa VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson i mellandagarna.

Manchester United trycker på

Enligt uppgifter till SportExpressen har Västerås och Benfica nu löst tvisten, vilket öppnar för en övergång till Manchester United.

Flera av varandra oberoende källor bekräftar dock att VSK får nöja sig med avsevärt mycket mindre än de 90 miljoner som det tidigare rapporterats om.

– Det är riktigt att vi har fått kontakt med Benfica under den senaste tiden. Det är det enda jag kan säga just nu. Vi har eftersträvat det länge och vad som nu har gjort att de vill diskutera med oss kan man bara spekulera i, säger Bengt-Åke Nilsson.

Enligt våra uppgifter är det Manchester United som vill att Benfica löser tvisten med VSK.

– Det kan ju möjligtvis vara så att Manchester United har haft synpunkter på att den säljande klubben inte har, så att säga, fullgjort sina förpliktelser. Det kan handla om påtryckningar från dem. Det är bara spekulationer från min sida, men någonting har ju hänt.

Nilsson: "Finns intresse från båda"

Västerås SK har fått hjälp från det svenska fotbollförbundet, som tagit kontakt med sin portugisiska motsvarighet, skriver Fotbollskanalen.

Bengt-Åke Nilsson vill dock inte bekräfta att tvisten är löst.

– Vi har förhoppningar. De har ökat efter att vi fått kontakt med Benfica. Vi hoppas att det ska lösa sig inom en snar framtid. Nu finns det nog intresse både från vår och Benficas sida att snabbt komma till en lösning, säger Bengt-Åke Nilsson.