Foto: Matt West/Bpi/Rex/ShutterstockFoto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock
 Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock
Foto: Jon SuperFoto: Jon Super
 Foto: Jon Super

Van Gaal: "Ni hittar på era egna historier"

Publicerad

Manchester Uniteds tränare Louis Van Gaal har fått nog av falska rykten i medier.

Efter rapporter om att han skulle ha erbjudit sig att avgå efter lördagens ligaförlust mot Southampton säger han ifrån.

– Ni hittar på egna historier och sen måste jag besvara dem, säger han.

Manchester Uniteds tränare Louis Van Gaal har det inte lätt i England, och pressen ökar för varje match man inte vinner.

I helgen förlorade man med 1-0 mot Southampton och engelska medier började direkt spekulera i holländarens avgång. En del tidningar gick till och med så långt att de skrev att Van Gaal själv skulle ha erbjudit sig att avgå. Något som inte har tagits emot väl av tränaren själv.

– Jag tror aldrig jag har nämnt att jag skulle avgå. Ni hittar på era egna historier, sedan måste jag besvara dem, säger han på presskonferensen inför fredagens FA Cup-match mot Derby.

– Det är fruktansvärt och hemskt, men fortsätt skriva ni. Jag har blivit sparkad tre gånger och jag sitter ändå här på presskonferensen för er skull. Nu kan jag inte förlora mer, för då blir jag utdömd av er för fjärde gången. Kanske får jag sparken på riktigt också, sådant händer.

Fortsatt förtroende

Mirror skriver att trots nya förluster kommer Manchester United troligen att ge Van Gaal mer tid. Sportchefen Ed Woodward fortsätter backa holländaren, vilket enligt tidskriften tyder på att ägarna också har förtroende för tränaren.

Manchester United ligger för närvarande på en femteplats i Premier League.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook, Instagram och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag