Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte ens sekten kan hålla med...”

Foto: PAUL TERRY VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JOE TOTH/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAN WEIR/PPAUK/SHUTTERSTOCK / DAN WEIR/PPAUK/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Liverpool såg ut att gå mot en säker seger. 

Men en stark andra halvlek av Crystal Palace skakade om laget som trots det vann med 3-1 på Selhurst Park efter en sen straffspark. 

– Inte ens Liverpoolsekten kan tycka att det är straff, säger Bojan Djordjic i Viaplays sändning. 

Manchester City tappade poäng mot Southampton under lördagen. 

Då gjorde Liverpool sitt för att hålla toppstriden i Premier League.

Jürgen Klopps mannar fick en drömstart på mötet med Crystal Palace. Andy Robertson slog den vänsterhörna och Virgil van Dijk lurade sin markering och nickade in bollen redan i den åttonde minuten. 

– Det var inget snack om saken. 193 centimeter Virgil van Dijk. Det ser ju ut som en nick på uppvärmningen, så avslappnad och oattackerad han är, säger kommentatorn Niklas Holmgren i Viaplay.  

Liverpools första halvtimma gav mersmak och laget sköljde över Crystal Palace. 

I den 32 minuten small det igen då Alex Oxlade-Chamberlain tog ner en krossboll och skickade in 2-0. 

Liverpool illa ute

Därefter slog gästerna av på takten och Palace kom till sina lägen men Allison Becker såg till att ställningen stod sig in i paus.

Crystal Palace rivstartade den andra halvleken och snart gav det utdelning. 

Jeffery Schlupp öppnade upp Liverpoolförsvaret med en passning som frispelade Jean-Philippe Mateta som i stället för att avsluta valde att passa Odsonne Edouard som satte bollen i öppet mål 

– Vilket mål! Vilket underbart tjusigt mål!, utbrister Niklas Holmgren. 

Palace fortsatte att skapa chanser och sätta in bollar bakom Liverpools backlinje men Liverpool höll emot och ett straffmål av Fabinho i slutminuterna innebar 3-1 som också blev slutresultatet. 

Men straffen kom att kritiseras. 

Diogo Jota missade en touch och sedan gick omkull i duell med målvakten Guaita och efter en VAR-granskning pekade domare Kevin Friend på straffpunkten. 

– Inte ens de inbitna Liverpoolsupportrarna, inte ens Liverpoolsekten kan tycka att det är straff, säger Bojan Djordjic i sändningen. 

Han fortsätter:

– Hur kan du gå ut och döma straff där? Det är därför min kritik mot domaren varit hård, spelförståelsen har varit noll. 

Det innebär att laget nu är nio poäng bakom Manchester City med en match mindre spelad. Crystal Palace ligger på en 13:e-plats i tabellen.