Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrar kritisera Salah efter omtalade bilden

Jürgen Klopp försvarar Mohamed Salah.
Foto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Salah var på sin brors bröllop.
Och testade därefter positivt för covid-19.

Mohamed Salah festade loss när hans bror gifte sig och fick sedan covid-19.

Men Liverpools tränare Jürgen Klopp försvarar sin stjärna.

– I andra länder är det mer social press på en och en broders bröllop är en väldigt speciell händelse, säger Klopp på en presskonferens.

Förra helgen stod det klart att Mohamed Salah var fast i Egypten där han skulle ha spelat för sitt landslag mot Togo, i kvalet till de afrikanska mästerskapen.

Dessförinnan hade han varit på plats på ett bröllop där hans bror gifte sig och strax innan matchen mot Togo testade Salah positivt för covid-19. Därför såg det ett tag ut som att han skulle tvingas stanna i Egypten på grund av landets karantänsregler men Salah flögs till sist hem till England i privatjet.

Liverpools tränare Jürgen Klopp säger att han har pratat med Salah flera gånger efter att stjärnan testade positivt för covid-19. Han försäkrar också att han inte är arg över Salahs närvaro på broderns bröllop – trots att han fångades på film när han dansade och pratade med flera andra gäster utan att hålla avstånd.

Jürgen Klopp försvarar Mohamed Salah

– Han är på en bra plats, han mår bra. Inga symtom. Det (bröllopet) är inget att tala om offentligt, säger Klopp på en presskonferens under fredagen enligt Daily Mail.

Tysken tar också upp en händelse då han själv var på en fest.

– I somras var jag i Tyskland och en vän till mig flyttade sin fest bara för min skull. 50 personer skulle komma och då bestämde jag mig för att gå i sista stund. Det var tillåtet i Tyskland just då. I andra länder är det mer social press på en och en broders bröllop är en väldigt speciell händelse, säger Klopp.

– Jag måste säga att alla mina spelare är otroligt disciplinerade. De vet verkligen hur situationen är men ibland är det inte så enkelt. Resten är mellan ”Mo” och mig.