Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrade att gå till Madrid – på grund av Sergio Ramos

Spelarna i Liverpool kopplar upp sig för ett yogapass. Men det här passet började med att alla sjöng ”Happy birthday” för Harvey Elliott.
Harvey Elliott gillar inte Sergio Ramos.
Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN REUTERS
Sergio Ramos drog ner Mohamed Salah i Champions League-finalen 2018.
Foto: DARKO VOJINOVIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Harvey Elliot gillar inte Sergio Ramos. 

Det blev tydligt när Liverpools underbarn besökte Real Madrid förra sommaren.

– Jag tycker inte om honom efter det han gjorde mot Mohamed Salah, sa Elliott till klubbens representanter enligt The Athletic.

Underbarnet Harvey Elliott blev yngst någonsin i Premier League när han som 16-åring hoppade in för Fulham mot Wolverhampton i maj förra året.

Kort därefter skrev han på för sin favoritklubb Liverpool under sommarfönstret.

– Jag trodde inte att det var sant, sa Elliott när han fick höra om Liverpools intresse och en annan person som jublade var Jürgen Klopp.

– Det är en fantastisk talang och en trevlig kille. Det är lätt att bli övertygad om honom när man ser honom träna. Han hade kunnat gå var han ville men han ville vara en del av Liverpool, sa Klopp.

Ett år tidigare hade Harvey Elliott varit på plats i Kiev och sett sitt favoritlag förlora mot Real Madrid i Champions League-finalen – finalen som blev särskilt ihågkommen för situationen där Sergio Ramos skadade Mohamed Salah.

Harvey Elliott ville inte träffa Sergio Ramos

The Athletic berättar också om en speciell händelse innan Harvey Elliott valde Liverpool.

Sommaren 2019 var Elliott 16 år och fri att lämna Fulham för att gå till vilken klubb han ville. Alla Europas toppklubbar slogs om hans signatur. Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea och Real Madrid radade upp sig för att försöka övertyga honom om att skriva på för dem.

Real Madrid försökte ta till ett särskilt knep för att han skulle välja just dem. 

– Vill du träffa Sergio Ramos?, frågade Real Madrids representanter när Elliott var och besökte träningsanläggningen. Men Elliotts svar chockade Real Madrid.

– Nej tack, det behövs inte. Jag tycker inte om honom efter det han gjorde mot Mohamed Salah.

Real Madrid lär behöva använda andra metoder när de ska locka till sig Liverpool-supportrar i framtiden.

Egyptens tidigare storspelare Mido hyllar Liverpools tränare Jürgen Klopp och arbetet han gjort med att utveckla spelarna.