Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utvisad - sedan blev talangen matchhjälte

Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Smith Rowe fick rött kort på tilläggstid, men domslutet ändrades till gult kort efter VAR-granskning.
Foto: Viaplay

Emile Smith Rowe sköt Arsenal vidare i FA-cupen.

20-åringen fick först ett rött kort men domaren ändrade sig och Smith Rowe avgjorde i förlängningen mot Newcastle.

– Det är lite av en lättnad för mig, säger Smith Rowe till BBC.

Det blev förlängning i FA-cupen mellan Arsenal och Newcastle på Emirates Stadium under lördagskvällen men det var nära att det inte blev någon förlängning för Emile Smith Rowe.

Arsenals offensive mittfältare sträckte sig efter bollen men träffade i stället Sean Longstaff som skrek ut sin smärta samtidigt som Newcastles spelare skrek på rött kort.

Domaren visade rött kort för Emile Smith Rowe men sprang sedan ut till sin VAR-monitor och granskade situationen. Han nöjde sig då med ett gult kort för Smith Rowe som sedan skulle bli matchens man i förlängningen.

Emile Smith Rowe hjälte för Arsenal

En försvarsmiss i den 109:e minuten gjorde att bollen studsade fram till Smith Rowe som tog ner den på bröstet och placerade in 1-0 via den vänstra stolpen.

– Jag blev väldigt glad. Det är lite av en lättnad för mig med incidenten innan, det var verkligen inte meningen. Jag är glad för målet och för att vi gick vidare, säger Emile Smith Rowe till BBC efter matchen.

– Vi visste hur svårt det skulle bli, de är en svår motståndare och det handlade om att bryta ner dem. Sedan jag var en ung pojke har jag alltid drömt om att spela för den här klubben. Jag är väldigt glad.

Mikel Arteta hyllar talangen

Smith Rowe hyllas också av tränaren Mikel Arteta efter matchen.

– Det är väldigt imponerande eftersom han spelar med mycket personlighet och mycket risk. Han spelar i ytor där han måste få saker att hända och han har mycket talang för att göra det, säger Arteta till BBC.

Pierre-Emerick Aubameyang satte 2-0 med tre minuter kvar av förlängningen och Arsenal tog sig vidare till FA-cupens fjärde runda.