Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ursäkten: ”Det var galenskap”

Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: STRINGER / REUTERS BILDBYRÅN

Efter att ha spottat mot en fjortonårig flicka blev Jamie Carragher avstängd från sina expertuppdrag på Viasat och Sky. 

Nu ber han om ursäkt. 

– Det var galenskap. Vidrigt. Hade någon gjort så mot min dotter hade jag blivit vansinnig, säger Jamie Carragher i Sky News. 

Efter att Manchester United besegrat Liverpool med 2-1 under söndagen, körde en pappa och hans dotter jämte Liverpool-legendaren Jamie Carragher. De kunde inte hålla sig från att håna Carragher efter förlusten. 

Jamie Carragher svarade genom att spotta mot mannen och hans fjortonåriga dotter. Händelsen fångades också i rörlig bild vilket gjorde saken än knepigare för Carragher att försvara. 

Han har blivit tillfälligt avstängd från sitt jobb på svenska Viasat och brittiska Sky.  

Nu har Carragher intervjuats, av Sky själva, om incidenten. 

– Det går inte att försvara det beteendet. Det är svårt att förklara mitt beteende, utan att det låter som att jag försvarar mig, säger Carragher till Sky News.  

"Fem sekunder av galenskap"

Carragher fick flera gånger frågan om huruvida han förtjänar att behålla sitt jobb. Men engelsmannen svarade undflyende  på den diskussionen. 

– Det är inte mitt beslut att bestämma om jag ska vara kvar. Vad jag skulle säga är att det finns ingen tvekan om att jag agerat vidrigt. Men jag hoppas att Sky och allmänheten känner till vem jag är, men jag hoppas också att man kan döma mig utifrån mer än fem sekunders galenskap, säger Carragher. 

Jamie Carragher har två barn själv, där hans dotter är i samma ålder som flickan som han spottade på. När han frågades om deras reaktion blev Liverpool-ikonen tydligt känslosam. 

– Det är vidrigt agerat. Hade någon gjort så min dotter hade jag blivit vansinnig, säger Carragher. 

– När jag växte upp var att spotta det lägsta av det lägsta du kunde göra mot någon annan. Jag kan bara be om ursäkt och göra det till familjen som dragits in i det här utan deras vilja. 

Skulle jobba för Viasat i morgon

– Det handlar om fyra, fem sekunders galenskap som är svåra att förklara för mig. Det var som ett slags utomkroppsligt beteende, som jag inte förstår. 

Jamie Carragher skulle ha jobbat för Viasat i samband med Champions League-matchen i morgon mellan Manchester United-Sevilla men har alltså plockats bort från svenska MTG. 

– Du ser på bilderna att det är ett totalt oacceptabelt beteende, men vi ska sätta oss ner med Carragher och få hans perspektiv innan vi tar något vidare beslut kring kommande uppdrag. Men i morgon kommer han inte att jobba för oss, vilket var planen, sa MTG:s sportchef Per Nunstedt. 

Jamie Carragher spelade 508 matcher för Liverpool. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!