Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅNFoto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: STRINGER / REUTERS BILDBYRÅNFoto: STRINGER / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: STRINGER / REUTERS BILDBYRÅN

Ursäkten: ”Det var galenskap”

Publicerad

Efter att ha spottat mot en fjortonårig flicka blev Jamie Carragher avstängd från sina expertuppdrag på Viasat och Sky. 

Nu ber han om ursäkt. 

– Det var galenskap. Vidrigt. Hade någon gjort så mot min dotter hade jag blivit vansinnig, säger Jamie Carragher i Sky News. 

Efter att Manchester United besegrat Liverpool med 2-1 under söndagen, körde en pappa och hans dotter jämte Liverpool-legendaren Jamie Carragher. De kunde inte hålla sig från att håna Carragher efter förlusten. 

Jamie Carragher svarade genom att spotta mot mannen och hans fjortonåriga dotter. Händelsen fångades också i rörlig bild vilket gjorde saken än knepigare för Carragher att försvara. 

Han har blivit tillfälligt avstängd från sitt jobb på svenska Viasat och brittiska Sky.  

Nu har Carragher intervjuats, av Sky själva, om incidenten. 

– Det går inte att försvara det beteendet. Det är svårt att förklara mitt beteende, utan att det låter som att jag försvarar mig, säger Carragher till Sky News.  

"Fem sekunder av galenskap"

Carragher fick flera gånger frågan om huruvida han förtjänar att behålla sitt jobb. Men engelsmannen svarade undflyende  på den diskussionen. 

– Det är inte mitt beslut att bestämma om jag ska vara kvar. Vad jag skulle säga är att det finns ingen tvekan om att jag agerat vidrigt. Men jag hoppas att Sky och allmänheten känner till vem jag är, men jag hoppas också att man kan döma mig utifrån mer än fem sekunders galenskap, säger Carragher. 

Jamie Carragher har två barn själv, där hans dotter är i samma ålder som flickan som han spottade på. När han frågades om deras reaktion blev Liverpool-ikonen tydligt känslosam. 

– Det är vidrigt agerat. Hade någon gjort så min dotter hade jag blivit vansinnig, säger Carragher. 

– När jag växte upp var att spotta det lägsta av det lägsta du kunde göra mot någon annan. Jag kan bara be om ursäkt och göra det till familjen som dragits in i det här utan deras vilja. 

Skulle jobba för Viasat i morgon

– Det handlar om fyra, fem sekunders galenskap som är svåra att förklara för mig. Det var som ett slags utomkroppsligt beteende, som jag inte förstår. 

Jamie Carragher skulle ha jobbat för Viasat i samband med Champions League-matchen i morgon mellan Manchester United-Sevilla men har alltså plockats bort från svenska MTG. 

– Du ser på bilderna att det är ett totalt oacceptabelt beteende, men vi ska sätta oss ner med Carragher och få hans perspektiv innan vi tar något vidare beslut kring kommande uppdrag. Men i morgon kommer han inte att jobba för oss, vilket var planen, sa MTG:s sportchef Per Nunstedt. 

Jamie Carragher spelade 508 matcher för Liverpool. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag