Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar: Då gör Gareth Bale debut

Gareth Bale.Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Bale i Tottenham.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Gareth Bale.Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS BILDBYRÅN

Gareth Bale är tillbaka.

Efter sju år återvänder mittfältaren till Tottenham – klubben han lämnade för en världsrekordsumma 2013.

Spurs lånar Bale av Real Madrid.

Nyheten slog ner som en blixt från klar himmel tidigare i veckan.

Gareth Bale, 31, var nära en flytt tillbaka till London och Tottenham Hotspur. 

– Gareth älskar fortfarande Spurs. Det är där han vill vara, bekräftade spelarens agent Jonathan Barnett för BBC

Efter ett par dagars intensiva spekulationer är affären nu i hamn. Bale dök upp på Tottenhams träningsanläggning under fredagseftermiddagen för att slutföra övergången, och nu är den officiell.

Bale lånas in under den pågående säsongen, och stjärnans jättelön på 150 miljoner kronor om året delas mellan Tottenham och Real Madrid, enligt transferjournalisten Fabrizio Romano.

Tottenham meddelar också på sin hemsida att Bale inte kommer spela förrän efter landslagsuppehållet i oktober på grund av en knäskada.

Gareth Bale är klar för Real Madrid

Gareth Bale spelade för Tottenham 2007-2013 och utvecklades under sin tid i klubben från en snabb vänsterback till en offensiv mittfältare i världsklass. 2013 betalade Real Madrid en miljard kronor - vid den tidpunkten tidernas största övergångssumma - för Bale. Under sina sju år i Madrid vann walesaren fyra Champions League-titlar, två ligatitlar och en spansk cuptitel. 

Trots sina framgångar på planen har Bale under lång tid stundtals fått utstå mycket hård kritik från Real Madrids supportrar och spanska medier för sitt ”bristande engagemang”. 

Efter att ha poserat med en walesisk flagga med texten ”Wales. Golf. Madrid. I den ordningen” när Wales kvalificerat sig för EM buades Bale ut av publiken på Santiago Bernabeu. 

Utöver Gareth Bale har Tottenham även gjort klart med vänsterbacken Sergio Reguilon, även han från Real Madrid.