Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Varane och Man United är överens

Foto: ANTHONY DIBON / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: PETER POWELL / STELLA PICTURES / PA

Raphaël Varane, 28, närmar sig Manchester United. 

Enligt flera trovärdiga medier har parterna kommit överens om ett kontrakt. 

Det som återstår är att förhandla med Real Madrid.  

Raphaël Varane behöver knappast en presentation. Mittbacken slog igenom under José Mourinho i Real Madrid och har sedan dess vunnit allt som går att vinna. Fyra Champions League-titlar, två La Liga-titlar och 2018 blev han världsmästare med Frankrike. 

Under sommaren har Varane, som är 28 år gammal, kopplats ihop med en flytt till Manchester United. Mittbacksstjärnan ska ha själv bett om att få lämna ”Los Blancos” eftersom han vill ha en ny utmaning. 

Övergången uppges kosta 620 miljoner kronor

Nu rapporterar flera trovärdiga medier, däribland franska tidningen L'Équipe och transferexperten Fabrizio Romano, att United och Varane har kommit överens om det personliga kontraktet. Det ska gälla till 2026, vilket var Varanes krav. 

Det som återstår är att komma överens med Real Madrid. Klubbpresidenten Florentino Perez ska enligt rapporter vara villiga att släppa 28-åringen, men då måste United betala motsvarande 620 miljoner kronor i övergångssumma. 

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1416167560354181123