Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: Kirsty Wigglesworth / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Kirsty Wigglesworth / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Kirsty Wigglesworth / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Uppgifter: United vill ha Zlatan i tränarroll

Publicerad

Framtiden som spelare är oviss.

Men Zlatan Ibrahimovic kan ändå stanna i Manchester United.

Klubben har inlett snack om en tränarroll för svensken, skriver The Independent.

Zlatan Ibrahimovic är i USA för att opereras.

Manchester United-stjärnan landade minst sagt illa efter en luftduell i matchen mot Anderlecht – och väntas bli borta från fotbollen i upp till ett år.

Under tisdagen har flera brittiska medier skrivit att 35-åringen, vars kontrakt med klubben går ut efter säsongen, har förlikat sig med tanken att karriären i Manchester United nu är över.

Samtidigt skriver The Independent att han kanske har en framtid på Old Trafford i alla fall.

Som tränare.

Enligt den brittiska tidningen är José Mourinho "extremt ovillig" att släppa sin anfallsstjärna och att han ska ha inlett samtal för att övertyga Zlatan Ibrahimovic att ta en ledarroll i klubben i framtiden. En anledning ska vara svenskens inflytande på gruppen, skriver tidningen.

Rashford: "Zlatan är orsaken"

Manchester Uniteds jättelöfte Marcus Rashford är en av de yngre spelarna som tidigare vittnat om Zlatan Ibrahimovics betydelse för gruppen.

 

 

– Det är den typen av spelare du vill ha i ditt lag och den karaktären som är nyckeln till framgång. Zlatan är orsaken till att vi lyckats vända de sämre resultaten till de bättre, har han tidigare sagt.

Zlatan Ibrahimovic kopplas samtidigt ihop med en flytt till Los Angeles FC om han hinner komma tillbaka innan MLS-säsongen drar i gång i mars.

Och att 35-åringen har siktet inställt på att fortsätta spela fotboll råder det ingen tvekan om.

"En sak är säker. Jag bestämmer när det är dags att sluta och inget annat. Att ge upp är inte ett alternativ. Vi ses snart", skriver han på Instagram.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag