Uppgifter: Tidernas dyraste blir klar i dag

Foto: CARL RECINE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BPI/REX / BPI/REX REX

Aston Villa-kaptenen Jack Grealish, 25, skriver på för Manchester City under onsdagen.

Det rapporterar Daily Mail.

Med en prislapp på 1,2 miljarder kronor blir han den största värvningen i brittisk fotbollshistoria.

Aston Villas 25-årige lagkapten har under en längre tid kopplats ihop med Manchester City.

Nu verkar affären snart vara i hamn.

Enligt Daily Mail har Jack Grealish avbrutit försäsongsträningen med sin klubb för att åka till Manchester. Där kommer han, under onsdagen, att göra klart med den regerande mästarklubben City, uppger tidningen.

Prislappen? 100 miljoner pund.

Enligt uppgifter i England ska Manchester City ha lagt budet i fredags och därmed mött den skyhöga prislapp som Aston Villa begärt för sin storstjärna.

Grealish blir tidernas dyraste

100 miljoner pund motsvarar ganska exakt 1,2 miljarder kronor, vilket innebär att Jack Grealish, om övergången slutförs, blir det dyraste köpet i brittisk fotbollshistoria. Manchester United betalade drygt 1,1 miljarder kronor när de köpte tillbaka Paul Pogba från Juventus 2016.

Jack Grealish har mest spelat på det centrala mittfältet, strax bakom anfallet, men har spelat nästan lika mycket ute på vänsterkanten. Totalt har han spelat 96 matcher i Premier League och där har han stått för 15 mål och 19 målgivande passningar.

Under sommarens EM-slutspel blev det endast en match från start när det engelska landslaget tog sig hela vägen till final.

Manchester City tog som bekant hem Premier League-titeln i våras, men föll i Champions League-finalen mot Chelsea. Enligt Daily Mail är värvningen av Grealish ett stort tecken på att Pep Guardiola nu gör en storsatsning för att vinna den titel som Manchester City saknar i troféskåpet.