Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Stjärnan ratas i EM-truppen

Trent Alexander-Arnold
Foto: PETER POWELL / STELLA PICTURES / PA
Englands förbundskapt Gareth Southgate.
Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Att Liverpoolstjärnan Trent Alexander-Arnold petades ur Englands VM-kvaltrupp i mars fick hård kritik. 

Nu uppger The Athletics David Ornstein att 22-åringen även kommer att petas ur EM-truppen. 

”Förbundskapten Gareth Southgate vill att hans ytterbackar ska uppvisa starka defensiva kvalitéer och där finns det tvivel kring Alexander-Arnold”, skriver Ornstein.  

Trent Alexander-Arnold, 22. har de senaste säsongerna varit en av Liverpools främsta spelare. Ytterbacken har slagit rekord för flest antal assist av en försvarare (12) under en ligasäsong, gjort flertalet frisparksmål och dessutom slagit den hörnan till Divock Origi som såg till att Liverpool tog sig till Champions Leaguefinal 2019, en final de sedermera vann. 

Alla framgångar i klubben ledde till att Alexander-Arnold fick chansen i VM-truppen 2018 för England, men fick främst spela andrafiol bakom Kieran Trippier. 

Det har dock stått skrivet i stjärnorna att Alexander-Arnold skulle ta över högerbackspositionen i landslaget till sommarens EM. 

Men nu ser det inte ut att bli så. 

Uppgifter: Trent Alexander-Arnold petas ur EM-truppen

Efter en tid med sviktande form i ligaspelet petades Alexander-Arnold överraskande ur Englands trupp till VM-kvalmatcherna i mars. 

– Jag tycker inte att han har spelat på den nivån som han spelade de senaste åren. Han är en stor talang och jag är säker att han kommer ha en stor roll för England i framtiden, sa förbundskapten Gareth Southgate då. 

Efter landslagspetningen har Alexander-Arnold storspelat i ligan och bidragit enormt, inte minst offensivt, för Liverpool. Men verkar inte få någon stor roll för England i sommar, detta till trots. 

Enligt The Athletics David Ornstein kommer Southgate att peta Alexander-Arnold helt ur sin EM-trupp. 

Ornstein skriver att Manchester Citys Kyle Walker och Atletico Madrids Kieran Trippier är givna, samt att Chelseas Reece James i nuläget går före Alexander-Arnold. Detta för att förbundskaptenen främst vill att hans ytterbackar ska vara robusta defensivt 

Dörren är inte helt stängd, men det är osannolikt att Alexander-Arnold tar plats i EM-truppen om det inte blir någon skada eller Southgate står för en kovändning”, skriver Ornstein.