Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Spelarna har tröttnat på Arteta

Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Spelarna har tröttnat på Mikel Arteta. 

Enligt The Sun är Arsenal-truppen missnöjd med hur tränaren hanterat klubbens svaga resultat och hur han behandlar stjärnan Pierre-Emerick Aubameyang. 

Arsenals säsong har varit allt annat än lyckad.

Laget är 12 poäng från en topp fyra-placering och befinner sig just nu på en elfteplats och den nedre halvan av tabellen. 

Följaktligen har tränaren Mikel Arteta till och från varit kritiserad för lagets svaga prestationer. 

Spelarna har tröttnat 

Nu verkar kritikerna ha spritt sig till Arsenals omklädningsrum. Enligt The Sun växer missnöjet mot tränaren blad flera av klubbens tongivande spelare. 

Upprinnelsen ska vara att spelarna är missnöjda med att tränaren vid upprepade tillfällen kritiserat enskilda spelare öppet och givit dem skulden för de uteblivna resultaten i stället för att utveckla lagets spel. 

Spelarna är även missnöjda med spanjorens spelidé som de menar är identitetslös och hämmar vissa spelare från att få ut maximalt av sig själva.  

Kan bli en ny Özil 

Vidare skriver tidningen att man är missnöjda med att lagkaptenen Pierre-Emerick Aubameyang bänkades i torsdagens Europa League-möte med Slavia Prag. Aubameyang som inför derbyt mot Tottenham i början av mars även då förpassades till bänken efter att ha kommit försent till en matchsamling. 

Att Aubameyang haft svårt att hitta formen och dessutom hamnat på kant med Arteta har gjort att en rädsla vuxit fram att spelaren kan bli ”en ny Mesut Özil”, det vill säga en spelare med en stor lön som inte spelar. 

– Det ser ut som om historien upprepar sig, säger Sky Sports Jamie Carragher om anfallarens situation i Arsenal. 

Arteta i sin tur tonar ner att det skulle finnas problem i truppen och menar att han ser en framtid i Aubameyang - som har kontrakt med klubben till och med 2023 och en veckolön på över 3,5 miljoner kronor. 

– Jag ser alltid positivt på framtiden, jag vill inte tänka på vad som hänt eller jämföra två olika personer och situationer, säger han enligt The Sun.